Den 10. juni overdrager Ole Folmer sine nøgler til Horne Haveservice til en ny ejer. Det er Nikolaj Rasmussen fra Ejendomsservice Fyn, der fremover får ansvaret for kunder og de to ansatte, der følger med i handlen.

I år er det 16 år siden, at Ole Folmer startede Horne Haveservice, men hvorfor egentlig sælge sit livsværk i en alder af 52 år?

– Helt tilbage i 2010 faldt jeg ned fra en af mine biler, og ødelagde min ryg, skulder og håndleddene. Siden har jeg mest passet administrationen i firmaet, og været væk fra det praktiske arbejde, og det må jeg sige, at jeg savner. At komme ud i marken og få beskidte fingre, fortæller han.

Under en snak med Nikolaj Rasmussen, der driver Ejendomsservice Fyn kom et muligt salg af Horne Haveservice på bordet nærmest ved en tilfældighed, husker Folmer.

– Det var egentlig ikke planlagt, men Nikolaj var klar, og jeg synes, vi kom frem til en god løsning, så det blev til et håndslag, smiler Ole Folmer, der endnu ikke helt har vænnet sig til tanken, om at hans “barn” inden længe kommer på andre hænder.

– Nej, det skal lige synke ind. Men jeg bliver også i virksomheden et par måneder efter overdragelsen, og sørger for at kunderne kommer godt videre sammen med Nikolaj. Det betyder meget for mig, betoner han.

Når overgangsperioden er ovre, skal Ole Folmer tilbage i “marken”.
Han beholder et par stubfræsere, hegnsklippere og noget specielværktøj til at slå græs på store skråninger, og planen er så, at han vil starte op som selvstændig og leje sig ud til andre.

Overtagelsen af Horne Haveservice bliver en fin jubilæumsgave til Nikolaj Rasmussen selv, der netop i år har drevet Ejendomsservice Fyn i Hillerslev i fem år.

– De to virksomheder supplerer hinanden godt, og ligger begge i Faaborg-Midtfyn Kommune, så det er jeg overbevist om, bliver rigtig godt. Horne Haveservice beholder sit navn indtil videre, da det jo er et godt brand i området, så det bliver der ikke pillet ved, siger han.

Med købet styrker Ejendomsservice Fyn især sin grønne profil.

– I dag løser vi mange vicevært-opgaver, hvor vi passer og plejer ejendomme, men vi har måske manglet lidt på det grønne område, det kan vi nu, så jeg er en glad mand, smiler Nikolaj.

Der bliver i alt ni ansatte i Ejendomsservice Fyn, men på sigt skal der måske ansættes flere.