Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg

Faaborg Restvarer på Nyborgvej 122 deler nu ikke bare mad og tøj ud til trængte familier. De har også bygget et shelter på matriklen, hvor man kan overnatte, så man ikke skal stå uden tag over hovedet.

Den folkekære skuespiller Bodil Jørgensen var fredag d. 3. juni med til indvielsen af det nye shelter. Ikke for at optræde eller holde tale men for at støtte op om Christina Kjølby og alle de andre frivilliges store arbejde for økonomisk trængte medmennesker.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Bodil Jørgensen og hendes familie kom på besøg for at være med til indvielsen af Faaborg Restvarers første shelter, der ligger i Christinas egen have

Bodil er glad for at kunne udnytte sin status som offentlig person: – Når man er et kendt ansigt, har man en forpligtelse til at vise flaget, hvis man kan. Men jeg brænder også for det. Når almindelige mennesker tager kampen op i den gode sags tjeneste, så vil jeg gerne støtte op om det, for det er kun sådan, vi bekæmper det onde, siger hun med eftertryk. – Nogen må tage sagen i egen hånd, det er også derfor, at jeg er værge for en syrisk dreng, og desuden med i Folkekirkens Nødhjælp og ambassadør for Parkinson foreningen. Jeg er fra Jylland, min farmor fra Sydslesvig, og min mor tjente i et hus, hvor de gav mad til de unge tyske drenge, der var på vej hjem efter krigens afslutning. Min far talte, ligesom Benny Andersen, om at vi skal være “mellemfolkelige”, og ikke folkelige i den nationalistiske forstand. Det er det stof, vi er gjort af, vi skal blive ved med at opføre os pænt.

Bodil er en travl kvinde, og har heller ikke fået mange timers søvn i nat, men alligevel har hun prioriteret at møde op for at vise sin opbakning til Faaborg Restvarer: – Jeg skulle møde kl. 2.00 i nat på Langeland, fordi vi skulle skyde nogle optagelser i forbindelse med morgensolen. Men Faaborg Restvarer er en fantastisk ide, der kommer flere familier til gode. Det klæder det smukke Danmark, jeg lige er kørt igennem på vej herned, at vi rækker ud og hjælper hinanden, afslutter Bodil smilende, inden hun tager plads ved bordet sammen med alle de andre fremmødte for at høre tale fra både Christina Kjølby og borgmester Hans Stavsager.

Inden talerne og den officielle indvielse af shelteret fik Bodil Jørgensen, borgmester Hans Stavnsager og alle de andre fremmødte lidt at drikke til tonerne af musik og fuglefløjt

Christina takkede i sin tale både de frivillige, de mange sponsorer, hendes evige støtte, borgmesteren, sin mand der har bygget både container og shelter, og naturligvis også Bodil Jørgensen, som ikke kunne dy sig for et kort øjeblik at blive til en af hendes meste kendte karakterer, den sønderjyske kone.

Herefter holdt Hans Stavnsager en kort tale, hvor han nævnte de triste omstændigheder omkring de to brande, Faaborg blev ramt af på et enkelt døgn, men også hvordan brandene har vist, at lokalsamfundet bakker hinanden op på fornemmeste vis, og at Faaborg Restvarer blot er endnu et eksempel på alle de gode mennesker i kommunen, der kerer sig om andre. “Jeg har altid været imponeret af, når der er mennesker, der brænder for at hjælpe andre…og det er lige præcis det, Faaborg Restvarer handler om”, sagde Hans bl.a. i sin tale. Efterfølgende klippede han snoren over til det nye shelter i Christinas have til et trefoldigt leve og klapsalver til Faaborg Restvarer.