Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg

Hører du til de kaffeglade faaborgensere, kan du godt begynde at glæde dig, for nu får byen endnu et sted for dem, der elsker kvalitetskaffe.
En ny kaffebar dukker snart op på havnen i Faaborg, og det er to bysbørn, Humphrey Roddik og Martin Sloth, der står bag.

– Humphrey har lige været i militæret, og starter sin kandidat i økonomi til efteråret. Jeg læser til læge i Odense. Vi kender hinanden fra Faaborg, og har både gået i gymnasiet og spillet tennis sammen. Sidste sommer sejlede vi en tur rundt om Lyø med Humphreys far, og her fik vi ideen om at åbne en cafe i København, vi er begge to lidt skøre. Men da vi så boderne langs havnen i Faaborg, besluttede vi os for at åbne en kaffebar hernede. Det er Humphreys far – Torben, der startede Soze i sin tid, og vi har begge arbejdet der, så det lå til højrebenet, at vi skulle starte en cafe. Vi gik i gang i efteråret med bl.a. at søge tilladelser fra kommunen, fortæller Martin, og Humphrey supplerer: – Det er sjovt at være tilbage i Faaborg igen, og vi glæder os til at åbne på lørdag, hvor vi har åbningstilbud med gratis små croissanter og kaffe til 15 kr. Herefter koster kaffen 30 kr.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Martin fortsætter: – Vi elskede begge to at arbejde for Soze, men det er sjovt at få lov til at bestemme alt selv nu, også selvom der har været væsentlig mere arbejde i at åbne kaffebaren, end vi lige havde regnet med. Vi har lejet træskuret af Vores Faaborg og Egn, Ove fra Depot Svendborg leverer øl, og kaffemaskinen har vi lejet af et lille risteri, der ligger i Tommerup, som også rister kaffe til os, så der har været et hav af aftaler, men nu er det hele ved at falde på plads. Logoet er lavet af den lokale kunstner Oliver Streich, som vi kender fra gymnasiet. Vi ville gerne have et lidt anderledes logo, men ingen af os kan tegne, så vi spurgte Oliver. Fra vi sendte ham ideer til logo, gik der ca. halvanden time, til han sendte os en færdig tegning, hvor det kun lige var farverne, der skulle justeres lidt, fortæller Martin.

– Der kommer snart flere boder op på havnen, som vil sælge mad, så vi kommer til at sælge drikkevarer som kaffe, øl og drinks, og lidt sødt til kaffen. I aften kommer Ove fra Depot Svendborg, og sætter fadølsanlægget op. Der mangler også lige en ovn til at bage croissanter i, og så har vi endnu ikke noget vand. Vi mangler lige endelig udmelding fra kommunen, for der er åbenbart forskel på vandtapning og vandforsyning, smiler Humphrey.

De to unge mænd går en særdeles travl sommer i møde: – Vi kommer til at have åbent fra kl. 10.00 til 23.00 hver dag hele sommeren. Martin har eksamener indtil 17. juni, og herefter skal han arbejde nogle uger i et af lægehusene her i byen, så jeg kommer til at stå her alene noget af tiden, fortæller Humphrey, mens Martin forsikrer ham om, at det kun er til kl. 14.00, så kommer han ned og hjælper til i kaffebaren. – Der bliver tryk på, men vi kan begge godt lide at have travlt, og nu skal vi jo alligevel hverken på Roskilde eller ud og rejse, så må vi sove til efteråret. Min mor er lidt bekymret for, hvordan vi skal klare det, men så må hun komme ned med mad til os. Hun sidder lige nu og sætter logo på alle vores krus. Det er fordelen ved at have forældre i Faaborg, afslutter Martin med et grin.

Drengenes kaffebar Cafe Kaj ligger på Havnegade lige ved Øhavsmuseet, og åbner på lørdag d. 5. juni kl. 10.00.