Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg

Nathan Benson, ejeren af SOZE Kaffebar og Risteri i Faaborg, havde sidste år et luksusproblem, der har kastet ham ud i et nyt projekt: – Jeg oplevede sidste sommer et overflow af gæster, hvor vi havde fuldt hus både indenfor på cafeen og på terrassen. Nogle af mine gæster synes også, det kan være lidt vildt, når der er fyldt, fortæller han. Derfor har han netop åbnet for en sommer lounge på bagsiden af Helios-bygningen.

– På en måde kan man sige, at det er mit take away koncept, jeg har udbygget med den nye lounge. Et mere simpelt koncept med et mindre menukort, mindre servicering, så du får for eksempel ikke dine drikkevarer i et glas med isterninger, men til gengæld er prisen lavere end i cafeen. Her kan især faaborgenserne kan få lidt solskin, afslapning og ro. Jeg vil gerne passe på dem, der besøger os, både hvad angår rolige og afslappede omgivelser, og hvor vi kan overholde de gældende restriktioner ift. coronaen, fortsætter han.

- Annonce -

Fredag den 23. april åbnede han op for SOZE Sommer Lounge, der indtil videre er åben hver fredag og lørdag mellem 15 og 18. – På sigt vil jeg muligvis udvide tiderne, men det kræver mere bemanding, så nu ser jeg lige, hvordan konceptet bliver modtaget, smiler Nathan.

– Jeg har fået tilladelse af kommunen til at bruge pladsen til udvidet sommerservering. Jeg håber også at kunne lave mindre musikarrangementer, så de lokale musikere har et sted at spille, og hvor især upcoming bands kan “øve sig”. Det er også planen, at jeg sammen med Helios laver en slags efterbar, når der har været film eller koncerter. Og de dage, hvor huset er lukket ned på grund af diverse arrangementer, har jeg stadig mulighed for at holde loungen åben. Det hele kommer naturligvis til at foregå under hensyntagen til naboerne, understreger Nathan.

Loungen var på åbningsdagen godt besøgt, og alle 18 sæder blev besat af glade mennesker, der nød en drink i solen til tonerne af musikken, der flød ud af højtaleren i en behagelig og nabovenlig decibel. Der herskede en stemning af sommer, strand, og weekendafslapning. – Jeg ønsker at skabe et casual sted, en form for beach lounge, en lille perle i baggrunden for især de lokale, afslutter Nathan.

Gæsterne tog godt imod konceptet, og nød en forfriskning i solen