Søndag 2. maj flager vi igen for fællesskaberne, og vi håber, I vil være med.

Faaborg og omegn: Siden coronavirussen gjorde sit indtog i Danmark, har fællesskaberne været under pres. “Afstand” har været mantraet, og vi har ikke kunnet samles i samme omfang i alle de fællesskaber, som vores område ellers er kendt for.

Til gengæld er vi måske også blevet endnu mere klar over fællesskabernes betydning og deres vigtighed for vores liv. Og heldigvis har de fleste fundet alternative måder at holde liv i fællesskaberne på, og de trives i bedste velgående derude.

Sidste år indførte vi som en del af kampagnen Faaborg hjælper Faaborg en flagdag den første søndag i maj, hvor vi bad alle, der havde lyst til at deltage, om at hejse flaget for fællesskaberne.

I år ligger flagdagen søndag 2. maj.

– Det var faktisk en rørende oplevelse af bevæge sig rundt i vores område på flagdagen sidste år. Rigtig mange havde hejst flaget og hyldede alle de fællesskaber, som var så savnet. I år står vi heldigvis et nyt sted i pandemien, og lyset for enden af tunnellen er til at få øje på. Men derfor fortjener vores fantastiske fællesskaber stadig en hyldest. For der er på mange måder et gran af sandhed i klichéen om, at det først er når noget forsvinder, at vi helt forstår den sande værdi, siger Maria Retoft Pedersen, journalistisk tovholder på Ugeavisen Faaborg.

– Jeg håber, at jeg igen i år kan køre rundt i området med et smil på læben og mærke det stærke fællesskab, der heldigvis stadig hersker. Et blafrende Dannebrog er en smuk påmindelse om, at vi både holder sammen og holder ud trods omstændighederne, lyder det fra Henrik Poulsen, direktør hos Det Rigtige Faaborg.

Sådan er du med

Hvilke fællesskaber du vil hejse flaget for, bestemmer du helt selv.

Det kan være fodboldholdet, madklubben, dine hjemmearbejdende kolleger eller nogle helt andre.

Ligesom sidste år håber vi, at du har lyst til at tage et billede af dit flag og sende det ind til os enten via vores Facebooksiderne “Det Rigtige Faaborg” og “Vores Faaborg” eller på mailadressen mawr@fyens.dk. Du må også meget gerne skrive, hvilke fællesskaber du har hejst flaget for.

Så bringer vi jeres input i vores medier efterfølgende.

Rigtig god flagdag – og hurra for fællesskaberne.