Inden længe kan du spille Padeltennis i Faaborg.

Sådan bliver det i hvert fald, hvis det står til de to lokale erhvervsfolk Jan Hansen og Jakob Groth, der er klar til at investere i to padelbaner i midten af Faaborg – ved Forum Faaborg.

– Både Jakob og jeg har gennem længere tid været imponeret af den her sport. Nu har vi spillet rundt omkring i landet, hvor der flere steder er stort pres på banerne, og for et års tid siden blev vi enige om, at Faaborg skulle have sine egne baner, fortæller Jan Hansen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Det blev starten på en jagt efter den rigtige placering til banerne.

– Vi har været rundt og se på en række forskellige lokationer i området, men er ikke i tvivl om at placeringen ved Forum Faaborg, er den helt rigtige, argumenterer Jakob Groth.

– En masse mennesker kommer allerede her for at dyrke sport, der er gode parkeringsforhold, og mulighed for at købe en forfriskning efter kampen. At banerne så muligvis kan placeres udendørs under hallens halvtag og arealet omkring, det er jo bare et ekstra plus, siger han.

De to erhvervsfolk har samtidig dannet foreningen “Faaborg Padel”, og forventer at være klar til at tage mod medlemmer inden for en måned.

– Vi ved at mange faaborgensere i dag kører til andre byer for at spille Padel, og vi håber naturligvis, at de får lyst til at spille i Faaborg når padel banerne er klar.

Sådan kommer banerne til at se ud i Faaborg

Det er kun de sidste tilladelser, der mangler for at anlæggelsen af banerne kan begynde ved Forum Faaborg, og her glæder formand Mads Holdgaard sig til at kunne byde padelspillerne velkommen.

– Padelbanerne kommer til at understøtte de øvrige aktiviteter i Forum Faaborg helt perfekt. Vi ser frem til den øgede aktivitet i og omkring vores center, og er glade for at kunne aktivere endnu mere af vores areal til foreningsidræt. Nu glæder vi os bare til at komme i gang, siger Holdgaard.

Padelporten er i hastig vækst i hele verden, og også danskerne har taget den let tilgængelige sport til sig i stor stil. Padel beskrives bedst som 50% af det bedste fra andre ketcher – og batsportsgrene og 50% sjov, adrenalin, makkerskab og hyggeligt samvær.

Ifølge initiativtagerne så er håbet, at padelbanerne ved Forum Faaborg vil være klar til brug i løbet af sommeren.

PADEL
Der er i dag 25.000 aktive padelspillere i Danmark. 4 mio. spillere på verdensplan i dag – i 2030 forventes der 18 mio spillere
Den er let at lære, men svær at mestre
Mere socialt end andre sportsgrene, mere skånsomt end andre sportsgrene, En sport med få idrætsskader
I Danmark startede den første bane i 2011, i 2020 var der 203 baner – i 2021 411 baner – i 2025 regner man med at der er 1000 baner i Danmark
KILDE: Dansk padelforbund