Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Privat

Garn – og livsstilsbutikken BY BEK i gågaden i Faaborg får snart mere plads at boltre sig på. Indehaveren Gitte Bekkelund har nemlig besluttet at rykke butikken ud af midtbyen til nye og mere rå omgivelser på Mosevej, og spørger man den driftige kvinde, kan det næsten kun gå for langsomt.

– Vil du høre en lille sjov historie, er det første Gitte siger: – Jeg har været rigtig glad for min butik i gågaden, og havde aldrig forestillet mig, at den skulle ligge andre steder. Men en dag kom min mand hjem og sagde, at han havde set et sted, hvor der kunne ligge den fedeste garnforretning. Han og min søn havde købt en bygning på Mosevej, og jeg kunne rigtig godt tænke mig en butik i New Yorker stil. Bygningen har blandt andet huset et tømmerværksted, og er med betonloft og betongulv. Så det tog mig kun tre minutter at mærke, at det var det helt rigtige at gøre, fortæller Gitte glad.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Der er flere fordele for Gitte ved især beliggenheden af den kommende butik.

– Jeg lever ikke af dem, der kommer gående i gågaden og lige kigger ind. De fleste kører efter garn. Jeg har kunder fra både Vejle, Hjørring og København, som finder mig på Facebook og Instagram. De tager hele turen herned, og booker plads på et hotel. Lokalerne på Mosevej har parkering lige ved døren. Desuden vil det nok være mere legalt at have sine egne åbningstider fremfor nu, hvor folk forventer, jeg har åbent hele tiden, fordi jeg netop ligger i gågaden. Men jeg har ingen intentioner om at have åbent på fuld tid. Jeg kan ikke være kreativ under pres. Jeg bruger 1/3 af min tid på at håndtere bestillinger fra min sms shop, og 1/3 af min tid på at lave mit eget BY BEK design med strikkeopskrifter, så jeg ville ikke have tid til at have åbent mere, end det er tilfældet.

– Noget jeg også glæder mig til, er at kunne sætte mig helt eget præg på butikken fra starten. Da vi købte bygningen i Østergade, flyttede vi bare ind og brugte det, der var. Men jeg har altid været vild med at indrette, så det får jeg mulighed for i de nye lokaler.

Gitte sælger også brugsting som skilte og hørhåndklæder

Det vides ikke endnu, hvad der skal ske med Østergade 12. – Bygningen skal enten sælges eller lejes ud. Min mand og søn er ved at renovere lokalerne på Mosevej. Det er fordelen ved at være gift med en håndværker. Men det kan være svært at skaffe materialer, så derfor satser vi på først at kunne åbne til efteråret. Så jeg regner med at åbne i Østergade her til juni, siger Gitte afslutningsvis.

Gitte bruger de sociale medier som Facebook og Instagram til at promovere sin butik og sit design. Du kan følge hende på Instagram kontoen bybek3240 og Facebook BY BEK.