Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg

Naturlegepladsen Troldeland på Gåsebjerg Sand ved Svanninge Bakker får forhåbentlig snart et nyt aktivitetscenter. Men der er brug for din hjælp.

Motionister, spejdere, familier på tur, børnehaver og skoler med mere kan alle få glæde af det nye aktivitetscenter, hvor der efter planen både skal være mulighed for at spise under overdækning, toiletfaciliteter, viden om naturen i området, bålhytte med videre. Omklædningsfaciliter, samlingsrum og køkken vil være tilgængelige efter aftale med kommunen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Naturlegepladsen på Gåsebjerg Sand ved Svanninge Bakker bliver benyttet hele året. Aktivitetscentret skal erstatte den gule bygning, som p.t. huser Faaborg Orienteringsklub og Faaborg Ski og Motionsklub

I en pressemeddelelse fra Faaborg Ski- og Motionsklub, Faaborg Orienteringsklub og Spejderne Sund- og alpegruppen hedder det:

“Det nye aktivitetscenter vil skabe en unik mulighed for, at de lokale foreninger, skoler og selvorganiserede udøvere kan gøre endnu mere brug af området. Gåsebjerg Sand er et fantastisk sted for alle borgere og besøgende i kommunen, og derfor håber vi at alle bakker om projektet. Aktivitetscentret vil blive et mødested for mange aktiviteter, og vil give foreningslivet nogle fantastiske muligheder for at udvikle sig i fremtiden og tiltrække nye målgrupper”. Det udtaler en samlet arbejdsgruppe bag projektet, som består af de 3 foreninger, Naturstyrelsen Fyn, som ejer området, og Faaborg-Midtfyn Kommune, som allerede har bevilget 3 mio. kr. til projektet”.

Lokale- og anlægsfonden og Faaborg Midtfyn Kommune er nogle af dem, der har bevilget penge til projektet, og nu er Real Danias kampagne Underværker ved at indsamle penge. Der skal bruges 500 likes før d. 20. april 2021, for at projektet kan gøre sig håb om støtte.

Du kan være med til at gøre aktivitetscentret til en realitet ved at gå ind på kampagnen og like den via følgende link: https://undervaerker.dk/udforsk-projekter/2021/gasebjerg-sand-aktivitetscenter.