Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg/privat

Sidste sommer var der for første gang mulighed for at besøge en række standholdere på Vestkaj i Faaborg. Et koncept som både lokale og turister tog rigtig godt imod.

I år udvides antallet af stadepladser, ligesom der bliver flere områder på havnen med kulinariske oplevelser.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Nogle af dem du kan møde, når kaffetørsten skal slukkes er kæresteparret Mikkel og Rosabella.

Mikkel Dalskov Larsen på 21 år og Rosabella Pearl Larsen på 20 år har kun været kærester siden sidste sommer, men de har allerede flere fælles projekter i støbeskeen.

– Vi begyndte ret hurtigt at tale om de ting, vi godt kunne tænke os at lave. At vi gerne ville rejse rundt i Europa i en van. Men også at afprøve arbejdet som selvstændige, og derfor havde vi søgt om en standplads til en bod ved Vestkajen. Vi købte samtidig også i januar i år en Berlingo, som vi har været i gang med at shine op. Planen var at tage afsted i maj måned, men så fik vi besked om, at vi havde fået et standplads, ikke ved Vestkajen men ved Havnebadet, så nu har vi udskudt rejsen til september, fortæller Mikkel.

Vognen er fra 80’erne men i god stand. De glæder sig til snart at kunne lange deres eget kaffebrand over disken til tørstige gæster

– Ideen til en campingvogn som cafe er faktisk en lidt sjov historie i sig selv. Jeg arbejder som handicaphjælper, og hans overbo havde en gammel campingvogn stående ude på vejen. Jeg gik op og spurgte, om den var til salg. Og den måtte jeg sgu godt købe, for de er alligevel over 80 år, og skulle ikke bruge den mere. Jeg købte den, fik den synet, og så gik Rosa og jeg ellers i gang, smiler Mikkel.

– Vi er gået i gang med at tale med Fødevarestyrelsen, forskellige bagerier om levering af bagværk, og vi kigger på kaffemaskiner. Vi sparrer også med håndværkere om, hvordan campingvognen kan laves til cafe. Det er nyt, at der må stå madboder på havnen. Pladserne bliver udbudt fra 1. april, så vi må i princippet stå der fra 1. april til 30 sep. Lige nu afventer vi dog hvilken form for strøm og vandtilførsel, vi får, fordi det har betydning for, hvilken kaffemaskine vi skal købe. Vi satser stærkt på at have åbningsdag 1. maj. Rosa stopper på sit arbejde til den tid, og så går vi all in på projektet, siger han.

– Det er en stor investering, og vi ved ikke, om overskuddet bliver stort nok til at kunne give fuldtidsløn til os. Men om det kommer til at koste os lidt, er også underordnet, det vigtigste er erfaringen, at afprøve at være selvstændige, men vi vil da gerne kunne tjene nok til at kunne komme ud og rejse, og til den videregående uddannelse, vi på sigt måske skal have. Vi har dog talt om muligheden for at udvide konceptet, så vi for eksempel kan leje vognen ud til fester, eller stå et sted om vinteren og sælge æbleskiver, fortæller Mikkel.

Der kan sættes telt på bagsiden af vognen, så de kan få et baglokale til varer, siddepauser mv.

– Vi er i gode hænder i forhold til at få hjælp. Rosas mor er cand. merc., min far revisor og min onkel bankmand, og så kender vi en håndværker, og en maskinemester også, så vi får sparring både økonomisk og praktisk. Det er fedt, at det kan lade sig gøre, og det er måske nok, fordi vi bor i Faaborg. Både Rosa og jeg har erfaring med kaffeservering. Rosa har lavet kaffe på Soze, og kørt rundt i Odense Zoo med en kaffevogn, og jeg har i forbindelse med mit tidligere arbejde på ungdomsskolen stået i cafe, og er derfor også vant til ekspresso maskinerne. Det er ikke så simpelt at betjene sådan en, som det ser ud, griner Mikkel.

Parret er ved at shine vognen op indvendig, næste skridt er at male væggene

– Vores primære produkt er kaffe, som bliver vores eget økologiske brand, ristet af en i Middelfart. Vi håber også at kunne sælge økologiske læskedrikke, is og bagværk. Det kunne være fedt, hvis det hele var økologisk, bæredygtigt og fynsk, afslutter Mikkel.

Rosa er i gang med sit 2. udviklingsår, og har både arbejdet i Odense Zoo, på Soze og i øjeblikket hos Vesterport Bageri.

Mikkel har studeret et semester i marketing i USA, været på Egmont højskolen, hvor man som elev kan arbejde ved at hjælpe de øvrige elever, der enten har fysiske eller psykiske udfordringer, og aftjent sin værnepligt i august til december sidste år. Han arbejder for nuværende 3 gange om ugen som handicaphjælper.

Du kan følge parrets projekter på Instagram: coffeecouple.dk og travelingbyvan.