Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Privat

Selvom man ikke kan holde fest, kan man godt fejre sig selv. Og det agter fællesskabet Faaborg Runners at gøre på mandag d. 15. marts, når de fylder 2 år.

– Vi måtte helt aflyse fødselsdagen sidste år, hvor folk i stedet løb hver for sig. I år kan vi i det mindste mødes, dog max 25. Vi kan ikke holde en 3. halvleg, men vi laver en anderledes løbetræning med festlige indslag, fortæller Bjarne Ravn, som er den ene af de tre værter for løbegruppen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Bjarne Ravn ved det faste startsted om mandagen ved Forum Faaborg

De er en del af tiltaget Bevæg dig for Livet under DGI og DIF.

– Vi 3 værter har været på kursus hos DGI, og det er os, der hver mandag tager godt imod nye løbere, inddeler gruppen i mindre hold alt efter niveau, og sørger for, at ingen løber over evne. I denne tid er opvarmningen lagt ind i løbeturen, hvor vi starter stille og roligt op. Men normalt laver vi fælles øvelser ved Forum Faaborg, som er mødestedet. Vi gør bl.a. meget ud af øvelser, hvor man kan lære hinandens navne at kende for at styrke det sociale, og så man som ny kan føle sig velkommen. Under normale omstændigheder samles vi både før og efter løbeturen. En mandag om måneden spiser vi aftensmad sammen, når vi har været ude og løbe. Det glæder vi os til forhåbentlig snart at kunne igen. Vi har kun aflyst én træning i de 2 år, vi har eksisteret, og vi løber i al slags vejr. Det kan nogle gange se dårligt ud inde fra sofaen, men når man først kommer i gang, er det som regel ikke så slemt, siger han.

– Vi får god opbakning fra løbeklubberne i området, for eksempel fra Horne og klubben her i Faaborg. De kommer ind imellem og løber med. Forskellen på løbeklubberne og vores løbefællesskab er nok primært, at løbeklubberne træner til flere arrangerede løb end os. Men der er nogle i vores fællesskab, der deltager i for eksempel Royal Run, fortæller han endvidere.

At løbe er god konditionstræning, som er vigtigt for kredsløbet. Derudover kan det for mange hjælpe til vægttab, fordi man forbrænder mange kalorier. – Vi har både nogle deltagere, der har tabt sig meget, og nogle, der er gået et par tøjstørrelser ned, selvom de ikke er gået ned i vægt. Men alle føler, de har det bedre. Og der er nogen, der oplever den der afhængighed, hvor man bare skal ud. Vores primære fokus er nu stadig det sociale, siger Bjarne.

Fællesskabet har ingen målsætning om, hvor mange km man skal ende med at kunne løbe. – Det går helt af sig selv, at man forholdsvis hurtigt bliver i stand til at løbe en 5 km. Vi har nybegyndere, der nåede 5 km i løbet af 3 måneder, og nogle løber 10 eller 12 km på deres egne træningsture. Det er ikke et krav at løbe mere end 1 gang om ugen. Men hvis man vil udvikle sig, skal man løbe minimum 2 gange ugentligt. Folk på mandagsholdet finder som regel sammen og laver yderligere løbeture, som jeg også deltager i ind imellem. De spontane ture kan for eksempel være en tur i Svanninge Bakker, eller fra Dyreborg og tilbage til Faaborg, beretter han.

Har du lyst til at blive en del af Faaborg Runners, dukker du blot op om mandagen ved Forum Faaborg lidt i halv seks. – Vi løber præcis 17.30, så man skal lige komme lidt før, hvis man vil nå at med. Men tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis at være med. På mandag hvor vi holder fødselsdag, skal man lige gå ind og forhåndstilmelde sig under begivenheden på vores Facebook gruppe. Man behøver ikke have løbet så meget som en meter, man skal bare have lysten til at løbe. Vi siger gerne til nybegyndere, at de skal sætte godt en times tid af. Det man ikke kan løbe, kan man i hvert fald gå.

Vi håber på at få en god dag på mandag, få masser af nye løbere, og meget snart få lov til at gøre alle de ting, vi gerne vil, som at være mere sammen socialt, afslutter Bjarne.

ROYAL Runners – Kom Til Faaborg | Facebook

Bevæg dig for Livet” er en fælles vision, DGI og DIF (Dansk Idrætsforening) startede i 2015 med visionen om, at Danmark skal være verdens mest aktive nation, så 75% af danskerne dyrker idræt i 2025.

Royal Run er et motionsløb, der blev startet op i maj 2018 i forbindelse med Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Det bliver afholdt i landets 5 største byer årligt. Det måtte aflyses i 2020, men man regner med at afholde det i september i år. “Bevæg dig for Livet” blev for nogle år siden koblet sammen med Royal Run med ønsket om at få endnu flere til at deltage i både løbefællesskaberne og motionsløbet.