Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Privat / Det Rigtige Faaborg

Landskabet er smukt klædt i hvidt og frost, men de fleste af os længes nok efter forår og sommer. Og det mærker de lokale campingpladser og hoteller.

– Vi er helt klart Corona ramte…på den gode måde.
Der er ikke mange ledige luksustelte eller store hytter tilbage i højsæsonen i denne sommer, og der er også mange bookinger til helligdagene som for eksempel påsken, kan Torben Kjærulff fra Faaborg Camping fortælle.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Lone og Torben Kjærulff oplever en god strøm af bookinger på Faaborg Camping


– Sidste forår var sløjt, men resten af campingsæsonen blev forrygende, især i juli og august. Når man camperer, har man jo sit eget hus og sine egne ting “på ryggen”, og vi gjorde meget ud af sikkerheden, bl.a. med konstant afspritning af minigolf redskaber, køkkenfaciliteter mm. Men succesen skyldes også Lyngvilds billeder i Faaborg Kirke, og Øhop, som var gratis sidste sommer, der trak mange turister til, og jeg er meget optimistisk og har kæmpe forventninger til den kommende sæson.
Folk tror ikke på, at de kan komme udenlands i år, så de skynder sig at booke sig ind på campingpladserne, også campister fra udlandet. Det Sydfynske har været i høj kurs i mange år nu, og vi regner også med at få flere gæster grundet de nye mountainbike spor, der er ved at blive etableret i Svanninge Bakker, siger Torben begejstret.

Hans begejstring og forventningsglæde er ikke kun på egne vegne. – Vi trænger alle sammen så meget til at komme ud, og byen har brug for at opleve liv igen. Vi har fået flere bookinger på dette tidspunkt end normalt, så jeg tror roligt, butikker og restaurationer kan være optimistiske.

– Camping er in, og sikkert, og vi forventer en god sæson, også til gavn for byen. Det har vi alle brug, slutter han optimistisk.

Luksusteltene er yderst populære på Faaborg Camping

Gitte Blåbjerg fra CampOne, Bøjden Strand, tilslutter sig optimismen:

– Vi har nærmest udsolgt af campinghytter og de lejede campingvogne i højsæsonen. Der er stadig plads at få, hvis du har dit eget telt eller vogn med, men du skal næppe vente længe. Vi plejer altid at få højsæsonen udsolgt i løbet af marts/april, og få resten af sæsonen fyldt op løbende, men det er usædvanligt, at vi allerede nu har modtaget så mange bookinger. Nogle af dem er gengangere fra sidste år. Det var min oplevelse, at det både var nye og gamle campister, der fandt ud af, hvor dejligt og trygt det kan være at holde ferie her i landet. Og det er jo godt for både byen og for Danmark, fortæller hun

I følge Gitte Blåbjerg er camping også en sikker måde at holde ferie på: – Vi spritter naturligvis alt af, både redskaber og i hytter og vogne. Fordelen ved især vores vandområde er, at der trods alt er minimal risiko for smitte. Der er ikke en eneste, der er blevet smittet på de danske campingpladser sidste år, så ville jeg have hørt det, siger hun.

På Danland feriecenter, Klinten, har de åbent året rundt, så de er hårdt påvirket af nedlukningen.

– Restauranten og vores indendørs aktiviteter som svømmehal og aktivitetsrummet med klatrebane og legeplads har været lukket ned siden 12. december, og jeg forventer ikke, vi får lov at åbne før til påske. Hjælpepakkerne giver jo kun til omkostninger, ikke indtjening, så det er lidt surt. Vores vinterferie i uge 7 bliver heller ikke så travl som normalt. Men vi får da 40-50% belægning, fortæller Per Elkjær fra Klinten. Han kan heldigvis mærke, at danskerne vil ud til sommer. – Telefonen kimer hvert andet minut, så vi har allerede alt udsolgt i uge 28-30. I ugerne op til og efter har vi 75% belægning på vores 91 ferielejligheder.

Per Elkjær fra Restaurant Klinten har flere nyheder i ærmet til den kommende sæson.

Per Elkjær er generelt ikke sådan at slå ud. – Vi er kommunens største sted, når det gælder turister, så det kan naturligvis mærkes, når vi er nødt til at lukke så meget ned. Men vi piver ikke. Vi gør os klar til foråret og sommeren, og får blandt andet et nyt ishus ved restauranten med større sortiment, afslutter Per fortrøstningsfuldt.

På Hotel Faaborg kan de også mærke de usædvanlige omstændigheder på flere måder:

– Vores restaurant er nødt til at holde lukket, og vi har kun 17% belægning på værelserne mod 40% sidste januar. Sidste vinter levede vi især af håndværkere, der skulle arbejde i området, og af filmhold. Håndværkerne er heldigvis ved at vende tilbage. Og opbakningen fra de lokale er fuldstændig vanvittig. Jeg sælger 25-50 kuverter med take away mandag til fredag aften. Jeg kalder det mormormad, og laver den selv. Samtidig bruger vi tiden på at renovere badeværelser og lægge nyt gulvtæppe på alle vores 10 værelser, fortæller Charlotte Stiller fra hotellet.

Charlotte og Christian Stiller er klar til rykind på Hotel Faaborg

Hun kan også glæde sig over den usædvanlig tidlige tilstrømning af bookinger for foråret og sommeren. – Jeg har allerede en belægning i juli på 23% og i august på 25%. Fra påske og frem er det kun 1% af bookingerne, der er på 1 overnatning, resten er på 2-7 dage.

Hun er fuld af forventning til den kommende sæson:
– Når især restaurationsbranchen får lov at åbne op, skal Faaborg være klar til at blive blæst væk. Vi kommer alle til at skulle løbe meget stærkt, ikke bare i de sædvanlige juli og august måneder, men formentlig et halvt års tid, når vi forhåbentlig får lov at åbne omkring påsken. Det er ikke for at holde humøret oppe, jeg siger det. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver fantastisk. Jeg kan høre på gæsterne, også de nye, at de er vilde med Faaborg. Øerne har en enorm betydning, især efter kommunen har prioriteret rabatter på færgerne. Og vi skal heller ikke underkende effekten af de mange gode cykelruter, ligesom Øhavsstien er blevet virkelig populær, fortæller hun til slut.