Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Privat

Magasingaarden er en ældre bygning, men mon ikke den glæder sig til at summe af liv og glade mennesker igen, når de nye ejere snart åbner dørene.

Jakob og Lilibeth Rasmussen og deres datter er ved at pakke deres liv i København ned, og rykke forretningerne til Faaborg.

– Magasingaarden passede perfekt til vores drømme og ønsker, og jeg har altid været imponeret over naturen her ved Faaborg. Jeg er udlært på Restaurant Sortebro Kro i Odense, og har en del klassekammerater på Fyn. Desuden har jeg familie på Langeland, så der var flere grunde til at søge mod det sydfynske, siger Jakob.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Det er ikke bare restauranten og selskabslokalerne, der åbner op igen.

– Jeg har haft cateringfirma i København i mange år, og et ishus på Frederiksberg fra 2019, og begge koncepter vil jeg videreføre i Magasingaarden. Det skal være en gourmetoplevelse at spise is, så i iscafeen vil vi lave hjemmelavet flødeis og softice lavet på økologisk fløde og mælk, samt sorbet. Hertil kommer hjemmelavet toppings som lakridsmarengs, karamelsovs, rabarberkompot og hyldeblomst guf. Du vil også kunne få isdesserter, som du kan nyde både i cafeen og i gårdhaven, fortæller Jakob.

Du vil både kunne få flødeis og sorbet med for eksempel rabarberkompot eller mandeltuiles, når Magasingaarden åbner igen

– Maden bliver i moderne fransk/dansk brasserie stil, hvor du bl.a. vil kunne få rødvinsbrasserede svinekæber, en god rød bøf eller en vegetarret, og til dessert en Crème Brûlée eller fransk citrontærte. Til frokost vil der også være burgere. Det er mad, der er lavet fra bunden, og der bliver ikke noget af små anretninger, du ikke kan blive mæt af.

Jeg har i 5-6 år levet af catering til større selskaber, og det fortsætter jeg med. Desuden har jeg i København haft stor succes med take away konceptet “gæstemad”, hvor du kan bestille en 3 retters menu, som du selv varmer. Det kan både sommerhus- og sejlerfolket også få glæde af, fortæller Jakob.


De usædvanlige omstændigheder til trods er Jakob meget fortrøstningsfuld: – Jeg tror ikke, det er et dumt tidspunkt at starte op. Jeg har ladet mig fortælle, at byen havde en fantastisk sæson sidste sommer, og forventer det samme for i år. Så jeg har en forventning om, at vi får rigtig travlt, når vi forhåbentlig kan åbne op til påske. Faaborg er desuden en fantastisk og super charmerende by, også pga. alle de gamle bygninger, der er blevet bevaret, og vi har udelukkende mødt søde og imødekommende folk, så vi glæder os meget til at flytte til byen.

Jakobs kone, Lilibeth, er oprindeligt uddannet sygeplejerske på Filipinerne. Hun hjælper Jakob i opstartsfasen, men håber at kunne arbejde indenfor sit eget fag på sigt

Vi søger i øvrigt både ekspedienter til iscafeen og serveringspersonale til restauranten, så hvis du er interesseret, så skriv gerne til os på info@magasingaarden.dk, opfordrer Jakob afslutningsvis.

Her kan du se, hvordan Magasingaarden vil lave lækker is til faaborggenserne, når de åbner her i byen:

Home made ice cream of Magasingaarden – YouTube