Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Heidi Vang Privat

I Local Fitness i Faaborg hjælper Heidi Vang Tsimisiris normalt ca. 40 kvinder med at motionere. Men i december sidste år måtte centrene som bekendt lukke ned igen, så Heidi tog en rask beslutning. Hun inviterede til morgengymnastik i sit eget køkken vha. livestreaming på hendes Facebook gruppe “Gruppe for Heidis hold – Stræk, Bevægelighed, Toning, Redondo”. Tiltaget er blevet så stor en succes, at gruppen nu er på 116 kvinder, både medlemmer af Local Fitness, og deltagere der har hørt om det gennem andre.

– Jeg kan godt være bange for, at centrene først får lov at åbne op igen engang i foråret. Det er lang tid for folk at gå uden træning. Jo længere der går, jo sværere er det at komme i gang igen. Derfor vil jeg så gerne hjælpe folk med at holde deres form ved lige, siger Heidi.

- Annonce -

– Du behøver ikke være vant til at træne, det er gratis, og alder er ingen hindring. Min svigermor på 77 år er begyndt at træne med. Som udgangspunkt sender jeg de fleste morgener i hverdagen kl. 8.00, og torsdage kl. 17.00, så det arbejdende folk kan være med. Men man kan altid finde alle videoerne i gruppen på Facebook, så du kan lave programmet, når det passer dig, fortæller Heidi.

– Det er ganske almindelig gymnastik, som alle kan være med til. Det er både stræk, bevægeøvelser og øvelser for muskeltoning som for eksempel squats (knæbøjninger, red), armstrækninger og elastikøvelser. Jeg laver også øvelser med Redondo bold, men man kan sagtens bruge en blød bold i fodboldstørrelse. Og alle øvelser kan laves uden redskaber, jeg giver altid alternativer. Det gælder også, hvis der er øvelser, du ikke kan udføre pga. diverse skavanker, forsikrer Heidi.

– Rent praktisk går du ind på Facebook, søger efter gruppen (se navnet øverst i artiklen, red), og sender en anmodning. Når den er godtaget, kan du både følge gymnastikken live og gense de gamle videoer. Jeg laver altid et opslag om, hvornår jeg går på næste gang.

– Jeg gør faktisk ikke noget særligt for at motivere folk til at deltage. Til trods for at man i videoerne kun kan se mig, oplever folk alligevel et fællesskab ved at deltage. Jeg beder folk skrive i tråden under videoerne, at de er til stede, hvilket også tilfører et socialt aspekt, siger Heidi. – Den største succes er i virkeligheden, at så mange er kommet med, også dem der ikke har været vant til at være aktive i center eller med hjemmetræning, afslutter Heidi.

Link til Heidis gruppe på Facebook: Gruppe for Heidis Hold (stræk, Bevægelighed, Toning, Redondo) | Facebook

Heidi er ansat som selvstændig konsulent hos Local Fitness, et center hun tidligere har været ejer af, før det blev solgt. Dengang hed det Fitness Syd. Hun er desuden normalt rejseleder for Gislev. Da hun ikke kan regne med vanlig rejseaktivitet lige foreløbig, besluttede hun sig sidste sommer for at genoptage sit gamle fag. Hun er oprindeligt uddannet pottemager, så hun købte en keramik ovn og lavede værksted derhjemme. Der er god gang i produktionen, hvor virksomheder bestiller bl.a. skåle, vinkander og krus hos hende.