Foto: Jørn Ungstrup

Lørdag middag blev Mogens Hegelund bisat fra kirken i Haastrup.

Den lokale vognmand, der sov ind den 17. januar, 91 år gammel, havde ifølge familie, venner og kollegaer et særligt ønske omkring sin sidste rejse, som han flere gange i sin levetid havde givet udtryk for.

– Han ønskede, at hans kiste efter bisættelsen blev kørt rundt i Haastrup på ladet af en lastbil til et sidste farvel, fortæller Finn Jespergaard.

Finn har selv fået sin interesse for lastbiler, da han som knægt kom meget hos Mogens Hegelund og hans familie. 

– Hans kone Kirsten var min lærer på Haastrup Skole, og når jeg havde for meget krudt i røven, så blev jeg sendt hjem til Mogens, der altid tog sig godt af mig, fortæller Finn Jespergaard.

Finn Jespergaard kørte Hegelunds kiste rundt i Haastrup.


Derfor har Finn sammen med en flok af Mogens’ tidligere ansatte og kollegaer fra branchen, sørget for at Mogens får sit ønske opfyldt.

Efter bisættelsen i landsbykirken blev kisten placeret på ladet af en lastbil med Jespergaard bag rattet. Den kiste der var lakeret i samme blå farve, som Hegelunds vognpark altid har haft.

Vognen med kisten blev fulgt gennem Haastrup til vognmandens plads på Toften af flere store lastbiler, der i dagens anledning havde taget turen til årets landsby for at tage afsked med en gammel ven.

I følget sad blandt andet, det måske mest prominente navn i danske trucker-kredse, nemlig legendariske Mr. President, der i 1978 startede klubben Convoy Buddy, opkaldt efter filmen Convoy, for landets langturschauffører.

Mr. President med det borgerlige navn Erik Bergen havde taget turen fra Esbjerg for at hylde sin tidligere arbejdsgiver og gode ven.

- Annonce -
Legendariske Mr. President var taget fra Esbjerg til Faaborg for deltage i æresrunden.


– Mogens har altid sagt, at han skulle følges herfra på denne her måde. Omgivet af lastbiler med hornet i bund, gode venner og en kold pilsner…eller to, fortæller han.

Lokale Jack Odgaard havde også plads i følget, hvor han sad i førersædet i sønnens lastbil.

– Det her er helt i Mogens ånd. Han har ofte talt om den her sidste køretur, i de år jeg arbejde for ham tilbage i 90’erne, så nu føles det helt rigtigt at stå her, sluttede Odgaard inden turen gik rundt gennem landsbyens gader i lørdagens solskin.