Tekst: Pernille Pedersen
Foto: Mads Holdgaard / Privat

Gennem de seneste 19 år har brødreparret Karsten og Henrik Kristensen drevet Hotel Færgegaarden, hvor de sætter en ære i at bevare de gamle dyder og bygningens historie og nostalgi. 1. oktober i år fik bygningen ny ejer, der har haft en interesse i bygningen gennem mange år. Den nye ejer er vild med Faaborg, og så har han doneret nyt inventar til den nostalgiske restaurant.

Mød den nye faaborg-elskende ejer
Nils Lorenzen er ejendomsinvestor og har gennem mange år haft et godt øje til bygningen på hjørnet af Chr. IX’s Vej og Jomfrulågen. Investeringen er til dels en professionel beslutning, men den 65-årige københavner har også mere personlige årsager til at erhverve sig en bygning i Faaborg.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Den nye ejer er begejstret for Faaborg

– Min familie på min fars side har mange tråde til Faaborg. Min far voksede op i Faaborg, og jeg kom meget i byen som knægt og har altid godt kunnet lide at være der. Min farmor boede på Dosseringen, og min farbror startede Lorenzens Køreskole, fortæller Nils Lorenzen.

Da Nils Lorenzen mødte brødreparret Karsten og Henrik Kristensen, var det endnu et flueben, han kunne krydse af i boksene af gode grunde til at købe bygningen.

– Det er nogle søde mennesker, der lejer og driver stedet, og jeg er helt tryg ved, at de driver hotellet og restauranten. Jeg havde undersøgt sagen og kunne se, at de havde erfaring for at drive et godt sted. De har et godt ry, forklarer Nils Lorenzen.

Investeringer i Faaborg er ikke nyt for ejendomsinvestoren, for én af Nils Lorenzens allerførste ejendomsinvesteringer tilbage i 1980’erne var bygningerne, der i dag huser Skako.

Lidt nyt i sigte
Henrik Kristensen, der er daglig leder og tjener på Hotel Færgegaarden, er glad for den nye ejer.

– Nils er en ganske fornuftig fyr. Han kan godt se værdien af, at driften har været under samme ejerskab i 19 år. Faktisk er det den næstlængste tid for et ejerskab gennem hotellets historie, hvor der har været hele 22 ejere, forklarer Henrik Kristensen.

Nils Lorenzen er selv kommet på Hotel Færgegaarden under sine besøg i Faaborg, og han håber, stedet vil fortsætte den gode stil.

– Jeg synes, Færgegaarden helst skal drives, som den er drevet gennem mange år af brødrene. Det er hyggeligt at komme der, og jeg har selv fået en fadøl og en rigtig god wienerschnitzel derinde, og deres æggekage er jo berømt helt over til København, siger Nils Lorenzen.

Som bygningsejer har Nils Lorenzen foræret stedet en flot gave, 10 egetræsborde til restauranten.

– De nye borde kommer til at pryde restauranten. Færgegaarden er et pragtfuldt stykke kulturhistorie, der skal passes på, bevares og støttes. Det er således ikke kun en ejendomsspekulation, men en investering for at bevare et stykke kultur mange år fremover, fortæller Nils Lorenzen.

Karsten og Henrik Kristensen afventer med glæde de nye borde, der stilles op. Bordene er sidste tiltag i en større opgradering.

– Alle 15 værelser er restaureret, og der er nu elevationssenge og fladskærme på alle værelser. Ellers forekommer nytænkning kun på vores menukort, for vi vil gerne holde stedet i den gamle og nostalgiske stil, fortæller Henrik Kristensen.