Tekst/foto: Christina Bøgebjerg

Som et led i vores kampagne, hvor vi sætter fokus på den lokale nethandel, har vi besøgt Lundely Glas på Svendborgvej, hvor Annette Boock har butik og værksted på et hyggeligt landsted.

Hvad enten du er på jagt efter en anderledes gave eller ny pynt til juletræet, har Lundely Glas et vælg af muligheder. Der er noget for enhver pengepung, uanset om valget falder på lysestager, lamper, små pyntefigurer eller særbestillinger, du selv designer.

- Annonce -
Er du kreativ og har en idé til en brugsting, der ikke allerede findes i hendes udvalg, er Annette vild med nye udfordringer. – Jeg havde en kunde, der gerne ville have dette billede fordelt på to paneler men stadig med mågerne på. Og det fik hun selvfølgelig.

– Mit eget julegaveønske er en kunde, der bestiller vægudsmykning, for de er så sjove at lave! Men jeg er stort set løbet tør for vægplads både i butikken og værkstedet, også selvom jeg har taget ydervæggene i brug, fortæller Annette Boock smilende til Det Rigtige Faaborg.

Annette er for tiden i gang med et stort projekt på Bøgebjergskolen, hvor 4. klasse har lavet en masse huse i glas, og Annette har sørget for baggrunden, en bakke med havet forneden.

Værket kreeret af både børnene og Annette skal være udsmykning på skolen. Hun har også lavet opgaver for Faaborg Sejlklub, når de har afholdt EM for Europa joller og for DM i Folkebåde. I stedet for almindelige pokaler sørgede Annette for en flot præmie i glas.

Man kunne være bekymret for, om glasset stadig er intakt efter en tur med posten, men Annette pakker selv varerne.

– Jeg pakker dem ind i masser af bølgepap og bobleplast. Og er der tale om større genstande, fx vægudsmykninger, finder vi en løsning. Man er velkommen til at komme og hente dem, men vi kan også mødes et sted og “dele en pakke”, forklarer hun.

I det hele taget er Annettes motto at være FLEKSIBEL.

– Vi finder ud af det. Det gælder også gavekort, der kan købes i webshoppen. Ønsker du et andet beløb end de angivne, kontakter du mig bare.

Du kan også bruge gavekortet til Annettes kurser.

Annette afholder faste kurser i hendes værksted. På kurserne kan du selv få lov at lege med glasset og lave dine egne gaver. – Og det er slet ikke så svært som man skulle tro, fortæller Annette og viser resultaterne fra en pige på 7 år, der på 3 timer har fremstillet flere fine pynteting.

Svampene, juletræerne og nissemændene nederst i billedet er lavet i løbet af et 3 timers kursus af en pige på 7 år.

På hjemmesiden kan du se det nuværende udvalg af varer i webshoppen. Derudover giver Annette eksempler på “Den Særlige Gave” og “Unikaer”.

– “Den Særlige Gave” kan for eksempel være studenterfigurer med navn og dato på. Unikaer er for eksempel den store engel, jeg har stående i butiksvinduet. Eller en stænkplade til bag kogepladerne, som både er æstetisk og nem at rengøre. Stænkpladerne kan man også selv lave på kurset, så slipper man lidt billigere, da man udover kursus prisen på 225 kr bare betaler for antal kg glas, som regel 5-6 kg glas til en stænkplade.
Du kan finde yderligere inspiration til gaver på hjemmesiden www.lundelyglas.dk og på Facebooksiden Lundely Glas. Her finder du også Annettes kontakt oplysninger.