Venstre-profilen Ole F. Pedersen har onsdag meldt sig ud af Venstre.

Den aktive og meget synlige politiker siger dermed farvel til det parti, som han har repræsenteret ved både kommunalvalg og folketingsvalg med succes. Ved kommunalvalget i 2017 fik han 399 personlige stemmer, mens han høstede 4000 stemmer ved seneste folketingsvalg.

Skuffelsen for Ole Pedersen var dog stor, da Venstres medlemmer ikke pegede på ham som partiets kommende borgmesterkandidat, men i stedet valgte Kristian Nielsen efter et noget rodet forløb, hvor Ole Pedersen meget tidligt var ude med sit kandidatur, også for tidligt mente flere i og omkring partiet.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Hvad baggrunden er for udmeldelsen, og hvad Ole Pedersens politiske liv nu kommer til at byde på, må vi vente lidt med at blive klogere på, da Ole Pedersen onsdag aften ikke har tid til at kommentere på sagen overfor Det Rigtige Faaborg, da han sidder i møder resten af aftenen.

Ventres Kristian Nielsen er overrasket over Ole Pedersens farvel til Venstre.

Ventres gruppeformand Kristian Nielsen er onsdag aften overrasket over Ole Pedersens beslutning om at forlade Venstre med dags varsel.

– Jeg har lige fået beskeden om Oles farvel for et kvarter siden, og jeg må sige, at jeg er overrasket. Jeg har måske godt kunne mærke, at noget ikke var helt, som det skulle være, men jeg troede vi havde talt os til rette – Ole og jeg. At vi var kommet videre efter valget om partiets spidskandidat, som jeg ved, at han har været meget skuffet over, at han tabte, forklarer han.

Adspurgt om Kristian Nielsen og Venstre kommer til at savne Ole Pedersen, er svaret et klart ja:

– Det gør vi da.
Men det er jo Oles valg, og når det er sagt, så skal vi jo bare videre i Venstre. Vi har en god plan, og den følger vi også uden Ole, forsikrer Kristian Nielsen.

Selv om Kristian Nielsen er overrasket over Ole P’s exit, så har han alligevel set små tegn på, at noget ikke var som det skulle være, når han tænker sig om.

– Det har på det seneste været svært at “få hul igennem” til Ole, og det er jo sjældent et godt tegn, forklarer han, men ønsker ikke at uddybe nærmere, hvad der ligger i ikke at kunne “få hul igennem”.

Ventres borgmesterkandidat har selv prøvet at blive vraget i kampen om at blive partiets spidskandidat i 2012, og mener, at Ole Pedersen burde have forberedt sig bedre på et eventuelt nederlag.

– Man skal altså ikke være i politik, hvis man ikke kan tåle at tabe, sådan er det desværre, slutter han.