Frem til 4. oktober er der lukket for á la carte gæster på Restaurant Klinten i Faaborg.

Det er så længe, at de seneste restriktioner gælder for restaurationer som Klinten. Restriktioner der betyder, at alle fester, middage og sammenkomster skal slutte senest kl. 22, og at alle gæster skal bære mundbind, straks de står op. Vilkår som Per Elkjær ikke ønsker at drive restaurant under.

– Vi fik 22 timer til at indføre de nye krav, så da vi startede op med frokost lørdag middag , var det selvfølgelig med mundbind til både os selv og vores gæster. Det var dog langt fra alle, der havde hørt om og forstået de nye regler, så vi måtte sådan lidt betjent-agtigt bede flere om at tage mundbind på i restauranten, fortæller Elkjær.

- Annonce -

Han mener dog, at den første del af lørdagen forløb ok, men da det blev aften, så faldt forståelsen lidt hos nogle gæster.

– Hvorfor skal jeg bære mundbind bare for at gå på toilettet? Skal vi virkelig være færdig med at spise kl. 22? Vi kunne bare mærke, at vores gæster ikke kunne få tingene til at passe sammen med et besøg på Klinten, og da afbestillingerne begyndte at rulle ind, så indså jeg, at det var bedre at lukke helt ned for vores á la carte gæster, og koncentrere os om vores selskaber og mødedeltagere i den kommende tid. Vores gæster er ikke klar til mundbind, og vi vil ikke være betjente for vores gæster, understreger Per Elkjær.

Selv om fokus nu rettes mod selskaber i den kommende tid, så er der også her sket en del afbud.

– I sidste uge fik vi aflyst ni selskaber, der skulle have været på Klinten i september og oktober, så det der lignede en god september, der kunne redde lidt af det fortabte forår, forsvandt fuldstændigt. Vi halverede vores omsætning i løbet af 4-5 dage, fortæller Elkjær.

Han frygter også, at perioden med restriktioner i hans branche bliver længere end til den 4. oktober.

– Hjælpepakkerne gælder til den 31. oktober, så mon ikke der kommer en forlængelse, spår Per Elkjær.

Hør hele interviewet med Per Elkjær, Restaurant Klinten.