- Annonce -

Et spareforslag om at lægge Øhavsskolens to afdelinger Uglen (Toftegårdsskolen) og Svanen (Sundskolen) sammen i Svanens lokaler, har fået især Uglens forældre til at protestere.  

Mandag aften var cirka 50 forældre samlet for at diskutere spareforslaget, en af dem var Camilla Lilleris. Hendes mand Torben Pryds er næstformand i skolebestyrelsen, og deres søn Konrad på 8 går i 2.b på Uglen. 
Deres holdning er klar: politikerne skal glemme ALT om at lægge de to afdelinger sammen.

– Vi kan ikke finde nogle gode ting i det her spareforslag. Helt personligt går mine bekymringer på de små elever fra årgang 2011-12.De har allerede haft mange så mange ændringer i deres hverdag i løbet af de seneste år. Toftegårdens Børnehave blev ombygget, og børnene blev sendt ud til forskellige børnehaver, og da de kom tilbage, skulle de som de første i forårs-SFO, noget som var helt nyt for både børn og voksne, så der har været meget nyt at forholde sig til og mange skift allerede nu, fortæller Camilla Lilleris.

Camilla Lilleris er forældre på Uglen og modstander af en lukning.

Hun frygter også at en lukning af Uglen kan få betydning for indlæringen.- Vi ved fra den seneste sammenlægning af skolerne, at det koster på karaktererne.Der er lang vej til at få en rytme og en dagligdag, og det kan aflæses direkte på karakterne, det er da bekymrende, understreger Camilla Lilleris.

Hun mener også, at der er mere end elevernes trivsel på spil.
– Hvad sker der med Toftegårdens Børnehave, når skolen lukker?Hvad sker der med huspriserne i hele Faaborg vest?Mig bekendt er planen, at Uglen rives ned, og arealet sælges som byggegrunde, hvis det her vedtages, men hvem vil købe en byggegrund i et område uden en skole, spørger den bekymrede mor.

Bliver lukningen vedtaget, så frygter hun også, at der venter et trafikalt morgenkaos når de mange børn skal til Svanen.
– Logistikken er slet, slet ikke til så meget trafik. Jeg kan ikke lige gennemskue, hvordan det skal give fornuft, slutter hun. 

Skolebestyrelsen har oprettet facebook-gruppen “Øhavsskolens Fremtid“, hvor der skal skabes opmærksomhed om spareforslaget. Alle er velkomne i gruppen, hvor man håber på dialog og gode input i debatten.

Der lurer også et borgermøde i horisonten, hvor alle kan stille spørgsmål til lokalpolitikerne, men der er endnu ikke en dato på plads.

- Annonce -