- Annonce -

Faaborg-Midtfyn Kommune er med, når de fynske kommuner sammen med Destination Fyn iværksætter en kampagne, der skal få danskerne til at holde ferie i vores fynske ferieparadis. Faaborg-Midtfyn Kommune inviterer samtidig det lokale turisterhverv og borgerne med i en intensiveret turismeindsats.


Turisterhvervet har det svært og står til store tab under coronakrisen. Derfor sætter VisitDenmark gang i en national kampagne, der skal få danskerne til at holde ferie i Danmark.

Faaborg-Midtfyn Kommune er gået sammen med de øvrige fynske kommuner og Destination Fyn om en fælles fynsk kampagne – Fyn skal det være – der skal få flere danske turister til Fyn. Og få fynboerne til at udforske egen ø i stedet for at blive hjemme og male carporten.


Borgmester Hans Stavnsager (S) er meget optaget af, at turisterhvervet ikke mindst i Faaborg-Midtfyn får hjælp til en genstart.

”Mange aktiviteter har været lukket ned, og vi ved ikke lige nu, hvordan eller hvornår der bliver lukket op, men vi vil som kommune gøre, hvad vi kan for at støtte det trængte erhverv,” fortæller han.


Faaborg-Midtfyn Kommune har derfor valgt at gå med i den fælles fynske kampagne, og samtidig arbejdes der netop nu på, hvordan kommunen bedst muligt kan støtte op om turismeerhvervet. Blandt andet ved at invitere aktørerne med i et fællesskab, der på den korte bane skal arbejde sammen om at gøre særligt Faaborg-egnen endnu mere interessant for turisterne.

Faaborg som feriedestination
Hans Stavnsager ser samtidig et stort potentiale i at få formidlet Faaborg-egnen som feriedestination.

”Sammenlignet med nogle af de store danske turistmål, er Faaborg og Det Sydfynske Øhav lidt en skjult perle. Vi har med naturen og kulturen rigtig meget at byde på og mange hemmelige steder. Det har vi lige nu et momentum til at få fortalt de danskere, dernormalt søger mod den lille græske, ukendte ø eller tager på vandreferie i Østrig,” fortæller han og fortsætter:


”En del af den faaborg-midtfynske turismeindsats bliver også en intern kampagne, hvor vi beder borgerne hjælpe turismeerhvervet med at fortælle deres familie og venner, hvorfor de skal holde ferie her hos os.”

- Annonce -