- Annonce -

Der er præsenteret flere lokale hjælpepakker til erhvervslivet.
En af dem går direkte på bundlinjen i det lokale handelsliv.

Faaborg-Midtfyn Kommune har nemlig valgt at forære alle cirka 3600 ansatte en valgfri “Tak-gave” til en værdi af 250 kr., en gave der erstatter årets julegave for de ansatte, og som skal ses som en tak for indsatsen i corona-krisen.

– Vi har givet alle virksomheder mulighed for at sætte én vare til 250 kr. til salg på hjemmesiden www.shophosos.dk, hvilket rigtig mange butikker i kommunen har benyttet sig. De seneste uger har de kommunalt ansatte, så kunne shoppe løs, og vælge lige den vare de kunne tænke sig. På den måde har vi som kommune sendt mere end 900.000 kr. direkte ud i de lokale butikker, forklarer strategisk erhvervskonsulent Klaus Juul Jensen.

Kampagnen er der blevet taget rigtig godt imod i både Ringe og Faaborg.

Hos Imerco i Faaborg er Rie Jensen særdeles tilfreds med det kommunale initiativ, der har fået det til at vælte ind med ordrer.

– Det har været en kæmpe succes. Jeg har været meget overrasket over, hvor mange varer, jeg har solgt. De handlende har været meget begejstret for det Timm Vladimir fadsæt, jeg satte til salg til 250 kr., så jeg er meget glad, og synes det er et super flot initiativ fra kommunens side. Jeg ved, at min kollega i Ringe også nyder godt af salget af “Tak-gaver”, fortæller Rie Jensen, der også kan mærke, at det generelle salg i butikken i maj måned er blomstret op, og kunderne igen er begyndt at handle som før krisen.

På Torvet er smilet også stort hos Charlotte Stiller på Hotel Faaborg. Hun valgte at sætte en frokost for to til en pris af 250 kr. til salg på shoppen med “Tak-gaver”, og blev blæst bagover, som hun udtrykker det.

– Jeg havde håbet at sælge en 20-30 gavebeviser, hvis det gik godt. Nu har jeg indtil videre solgt 94, og ordrerne kommer stadig ind, fortæller hotelejeren, der ikke er i tvivl om, at salget gør en forskel for hendes virksomhed.

Charlotte Stiller kan se frem til mange kommunale frokostgæster i den nære fremtid.

– Hotel Faaborg er et lille sted. Så når der dumper så mange bestillinger ind i en periode, hvor vi ellers har lukket for frokoster, så luner det virkelig.
Ja, jeg bliver helt varm i hjertet, når så mange mennesker ønsker, at spise frokost på mit hotel, smiler hun.

Tilbage hos kommunens erhvervskonsulent Klaus Juul Jensen er meldingen også, at både medarbejdere og butikker har været meget tilfredse med initiativet, og nu arbejdes der på at brede gaveshoppen ud, så alle kan shoppe gode lokale tilbud på nettet.

– Jeg regner bestemt med, at næste skridt bliver, at alle kan gøre brug af gavedelen på www.shophosos.dk og på den måde være med til at understøtte den lokale handel, slutter Klaus Juul Jensen.

- Annonce -