Hevet væk fra hylderne – ny bog om besættelsen hitter

- Annonce -

Siden bogen ‘Faaborg besat’ landede på hylderne i Bog & Idé, har personalet haft travlt med at lange eksemplarer over disken.

I de seks dage, bogen har været i handlen, er der solgt hele 124 eksemplarer hos hhv. boghandlen og købmanden i Horne.


– I de tre år, jeg har været her i forretningen, har jeg ikke oplevet noget lignende. Vi har faktisk en kasse med bøgerne stående bag disken, for der kommer hele tiden kunder, der vil købe et eksemplar, fortæller medarbejder i Bog & Idé Christina Hansen.

Når faaborgenserne viser så stor interesse i bogen, så skyldes det ifølge Christina Hansen, at besættelsen er et interessant emne, som er meget oppe i tiden. Men folk fortæller fx også, når de køber bogen, at et af deres familiemedlemmer eller andre, de kender, er med i bogen. Så bogen fokus på det helt lokale, har gjort den interessant for mange.

Svært at vente

Allerede inden bogen var færdigtrykt, havde boghandlen fået 45 forudbestillinger på bogen. Hele afhentningsreolen var fyldt med eksemplarer af ‘Faaborg besat’.
– Det minder om dengang, hvor Bjarne Bekker udkom med ‘Faaborg-historier’ i 2011, der stod folk også i kø for at få et eksemplar, forklarer boghandler Mette Juul Knudsen.


Bogen er trykt i et oplag på 350 styks og kan fortsat købes hos Bog & Idé, samt hos købmanden i Horne. Har du ikke nået at erhverve dig et eksemplar, så fortvivl ikke. Forfatteren lover, at bogen bliver trykt i et andet oplag, hvis interessen er der.


– Det er overvældende så mange, der har haft lyst til at købe bogen. Især bliver jeg glad, når jeg hører, at unge mennesker helt ned til 16 års alderen har vist interesse i bogen. Skulle der blive udsolgt, så er der allerede en aftale i hus med forlaget om en genoptrykning, fortæller Pernille Pedersen.


Bogen er på 160 sider og indeholder 5 rekonstruktioner af begivenheder, der foregik under besættelsestiden i Faaborg og omegn, samt to portrætter. Den kan købes for 249,95 kr. og er sponsoreret af Billums Ejendomme og Lægerne i Holkegade.

- Annonce -