- Annonce -

Mandag eftermiddag triller bolden igen på Faaborg Stadion, når fodboldtræningen starter op efter to måneders corona-karantæne, men ikke meget er endnu ved det normale.

Det bliver formentlig med store smil på læberne, at FC Faaborgs U13-piger, U15/U16 drenge i dag løber ind på det indbydende grønne græstæppe på Stadionvej i Faaborg.

Men inden fodboldtræningen i dag vender tilbage, har forberedelserne været mange, fortæller FC Faaborg formand Kenneth Christensen.

– Vi har knoklet for at blive klar til i dag. Der er mange nye retningslinjer, der skal overholdes, for at vi kan komme i gang, men klubbens trænere og spillere har været meget ivrige for at starte op, så vi bliver klar til at begynde træningen mandag eftermiddag, fortæller han.

De nye retningslinjer fra DBU betyder blandt andet, at fodboldbanerne skal inddeles i felter på 20×20 meter, hvor ni spillere og en træner må opholde sig. De må kun bruge deres egen rengjorte bold, der skal hele tiden være en meter mellem spillerne, det skal være de samme ni spillere, der er sammen unden træningen, der må ikke header eller brysttæmmes, eller spilles på to mål. Før og efter træningen er der ikke mulighed for omklædning. Kun et enkelt toilet må være åbent.

Bjarne Juhl Petersen var mandag formiddag i fuld gang med at optegne de nye felter på Faaborg Stadion.

– Det bliver stort set kun teknisk træning, vi kan lave med spillerne, men mange glæder sig helt sindsygt til at røre en bold og se kammeraterne, så der skal nok blive fyldt i de markerede bokse rundt på vores baner, er Kenneth Christen overbevist om.

Når træningen så er overstået, så skal alle bolde vaskes af i sæbevand inden næste holde kan overtage dem, så der følger mange opgaver med de nye retningslinjer.

Der bliver brug for handsker og sæbevand, når alle bolde skal vasker efter hver træning.

– Bliver der spillere, som mod forventning ikke overholder de regler, der er sat op, så er det trænernes ansvar, først at give dem en advarsel, og så herefter sende dem hjem, men det tror jeg simpelthen ikke på, bliver aktuelt, slutter Kenneth Christensen.

- Annonce -