- Annonce -

Den 15. maj åbner et nyt spisested i Faldsled.

Navnet bliver Vandkanten, og det er lokale, kreative og idérige Stine Mjaaland, der står bag. Hendes ambition er at omdanne den lukkede havnekiosk til et sted, der både vil overraske, glæde og imponere lokale og turister.

– Jeg bor på havnen, og ser hver dag mange mennesker, der trykker næsen mod ruden på den lukkede havnekiosk. Det er ikke fedt for Falsled, og det gør mig trist, fortæller den kommende forpagter af Vandkanten.

Hendes ambition er at lave et lille lækkert havnespisested. Ikke en grillbar. Ikke en kiosk. Kunderne skal blive overraskede, når de besøger Vandkanten, fortæller Stine Mjaaland.

– Maden bliver ikke typisk grillmad, men mere lækkert, hjemmelavet og med mange gode lokale råvarer. Jeg laver et fast menukort, men på sigt vil jeg også tilbyde dagens ret, og en fredags take-away der er sådan lidt ud over det sædvanlige, lover Mjaaland.

Der bliver også en mini-mini gårdbutik med lokale specialiteter, ny-opgravede kartofler, friske ærter, jordbær og lignende i Vandkanten, ligesom turisterne vil møde forskellige lokale delikatesser, de kan tage med hjem eller videre på deres tur. Bliver nogle i området sultne efter frisk morgenbrød, så kan de formentlig også finde det ved det kommende spisested.

Den nuværende havnekiosk skal igennem en større forvandling inden Mjaaland inviterer indenfor i hendes spisested på kanten af havnebassinet.

– Lige nu har jeg et hav af idéer, og jeg er i fuld gang med god hjælp fra familie og venner, og hvordan det hele ender, det ved jeg ikke før den 15. maj. kl. 12, når vi slår dørene op.
Om det bliver toptjekket, eller…ja, det må man vente med at se, lyder det fra Stine Mjaaland.

Skulle nogen undre sig over, hvorfor hun netop nu midt i coronakrisen kaster sig ud i et nyt eventyr på havnen i Faldsled, så bliver Stine Mjaaland ikke overrasket.

– Min egen forretning, hvor jeg er film- og markedsføringsproducent, har det lidt svært i øjeblikket på grund af situationen, og jeg har egentligt bevilliget mig selv et fjumreår i 2020, men det indstiller jeg nu, og trækker i arbejdstøjet for mig selv og for byen, forklarer hun.

Det med at drive spisested er i øvrigt helt nye for faldsledboen.

– Jeg har NUL erfaring. Eller næsten nul.
Da jeg var 16-18 år gammel, havde jeg kæreste, der drev en shawarma-biks, og der har jeg hjulpet lidt til. Det er mine meritter. Men jeg er ret stærk på sådan noget koncept- og eventarbejde, så jeg har en fast tro på, at det her nok skal lykkes. Jeg har også et super godt netværk, hvor jeg har hentet råd i alle afskygninger og trykprøvet mine idéer. Lige nu knokler jeg for at holde mine startomkostninger på et minimum. Jeg har heller ikke skyhøje forventninger til at blive rig, men håber ikke at tabe penge på det, slutter Stine Mjaaland.

Vandkanten åbner på Faldsled Havn den 15. maj kl. 12.

- Annonce -