- Annonce -

Viking Rubber Co, som normalt producerer arbejdstøj, har omlagt produktionen i Vietnam til at producere antibakterielle genanvendelige mundbind til blandt andet private. De kommer nu på det europæiske marked med et certificeret mundbind, og er i gang med at certificere det efter endnu strengere krav. 

De hjemløse sælgere af Hus Forbi er allerede i gang med at bruge mundbindene. 

Faaborg-virksomheden Viking Rubber Co har lagt en stor del af sin produktion i Vietnam om til genanvendelige mundbind. På grund af verdens store efterspørgsel på mundbind, har de udviklet et særligt mundbind, som kan vaskes op til 30 gange og stadig være antibakterielt. 

Mundbindet er udviklet til blandt andet private, som vil beskytte sig selv og andre i forbindelse med Corona-epidemien. 

Virksomheden som ellers kun sælger til virksomheder og forhandlere har netop åbnet en webshop, https://vrmundbind.com/, hvor private kan købe de genanvendelige mundbind. 

”Vi oplever en stigende efterspørgsel efter mundbind, og ser hvordan der bliver smidt enorme mængder engangsmundbind ud. Vi vil gerne give et bæredygtigt alternativ, som kan bruges mange gange, men som stadig er antibakterielt,” fortæller direktør Alexander Mygind Andersen om omlægningen. 

De første to millioner mundbind er allerede sendt ud på det vietnamesiske marked. I løbet af påsken har virksomheden arbejdet hårdt på dels at få eksporttilladelse til at sende mundbind til Danmark og Europa, og dels at undersøge sikkerhedsbestemmelserne på det danske og europæiske marked, da virksomheden normalt producerer avanceret arbejdstøj, men ikke tidligere har produceret mundbind. 

Det er lykkedes, og de første mundbind er landet i Danmark i denne uge, og flere er på vej. 

Sælger til private

Der er allerede langt over 200.000 i ordrebogen fra større virksomheder og flere er på vej. Men Viking Rubber Co. vil også åbne for at private

”Formålet med hjemmesiden VRMUNDBIND.com er at kunne give private mennesker et bæredygtigt alternativ til engangsmundbind, som både belaster naturen og skal bruges i sundhedsvæsnet,” siger Alexander Mygind Andersen. 

Mundbind til Hus- Forbi-Sælgere

De første danskere, som fik glæde af Viking Rubbers nye mundbind er de hjemløse. Den første levering til Danmark på 1000 mundbind blev nemlig sendt direkte til organisationen Hus Forbi, som støtter de hjemløse, som blandt andet sælger magasinet ”Hus Forbi”. Sælgerne bruger mundbindene, så de får lettere adgang til at beskytte sig selv og andre. 

Rasmus Kristensen fra Hus Forbi er rigtig glad for at sælgerne har fået mundbind. 

”Det er netop er meget vigtigt for Hus Forbi, at vores sælgere gives muligheden for at beskytte både sig selv og deres kunder så godt som overhovedet muligt,” siger han. 

For Alexander Mygind Andersen var det vigtigt, at det netop var brugere som de hjemløse, som først fik adgang til mundbindene: 

”De hjemløse er ekstremt udsatte og sårbare i denne situation. Derfor sørgede vi for, at den første sending, vi fik til landet gik til dem og de fik dem til en særdeles favorabel pris. De har allerede fået dem ud og er i gang med at bruge mundbindene, ” fortæller han.  Alexander Mygind Andersen afleverede selv den første kasse til herberget i Odense, og de fortalte at flere havde spurgt efter dem samme dag.  

FAKTA: 

  • VRMUNDBIND er udviklet på Viking Rubber Co’s tekstilfabrik i Vietnam. 
  • De blev oprindeligt udviklet til det vietnamesiske marked efter efterspørgsel fra den vietnamesiske regering. 
  • De kan købes af private for 75 kroner stykket og findes indtil videre i en stor og lille model (som tommelfingerregel til mænd og kvinder). De er i gang med at udvikle mundbind til børn også. 
  • Virksomheden har fået tilladelse til at eksportere mundbindene til Danmark og Europa og har de seneste uger arbejdet intensivt på at få dem godkendt og fået europæiske sikkerhedsstandarder til dem. 
  • De kan producere over 500.000 mundbind om ugen og er allerede fuldt booket indtil starten af maj, og har flere ordrer derefter også. Der er også flere på vej, blandt andet store ordrer til det tyske marked. 
  • Nu er de godkendt som den såkaldte ”Type 1”, hvor 95 %af bakterierne bliver holdt ude fra masken. Men de er i gang med at blive testet og certificeret for at se, om de kan opnå en højere standard. Indtil da bliver de solgt som ”Type 1”, selv om  masken har egenskaber, som normalt først opnås i den højeste standard for denne type mundbind, eksempelvis vand/dråbeafvisende 
  • Mundbindet er ”type 1”. men har effekter som træder ind i type 2R (Splash resistance).
- Annonce -