Nyheder fra Faaborg og omegn, events, et lokalt tøjmærke. Det Rigtige Faaborg er blevet kåret som ”Årets Iværksætter 2019” af Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. Og det er lige netop hvad de føler sig som –
iværksættere. Derfor er der stor glæde i det lokale mediehus.

At starte en medievirksomhed med lokalradio og omdelt magasin bliver ikke levnet mange chancer for at overleve eller skabe økonomi. Men det er lykkedes og nu bliver folkene bag den også hædret som Årets Iværksætter 2019 kåret af Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. 

For tre år siden, sendte Det Rigtige Faaborg deres første radioudsendelse til internettet fra rundkørslen ved Havnegade i Faaborg. To måneder senere blev det første magasin delt ud til borgere i Faaborg og opland. 

Siden er det blevet radio 24/7, et magasin om måneden og talrige events og arrangementer. Det Rigtige Faaborg producerer også stikkelsbær-bobler og i efterårets lancerede de et tøjmærke ”Fiord”, hvor man for hvert stykke tøj får et nummereret stykke sejl fra et lokalt sejlskib, der har sejlet i en større konkurrence. 

Ser sig selv om iværksættere

Direktør, radiovært og partner, Henrik Poulsen er meget beæret over prisen som Årets Iværksætter: 

”Jeg er enormt beæret og stolt over, at vi bliver kåret som Årets Iværksætter, netop fordi jeg betragter mig selv og os som iværksættere. Jeg ekser at skabe noget nyt, få idéer og få dem ført ud i livet. Og så betyder det noget, når det etablerede erhvervsliv har lagt mærke til den nye i klassen, som kommer fra en anden branche eller verden en de fleste andre i erhvervsrådet,” siger Henrik Poulsen. 

Han stiftede Det Rigtige Faaborg sammen med erhvervsmanden Ole Billum og iværksætter Mads Holdgaard i 2017. 

I dag er de en fuldtidsansat, Henrik Poulsen selv, To deltidsansatte, tre faste freelancere og et budkorps, der kører ud med magasinerne en gang om måneden. Der er et lille plus på bundlinjen. 

”Det er ikke noget, vi bliver millionærer af, men det er heller ikke målet. Vores mission er at skabe noget, som gør en forskel for dem, som bor her,” siger Henrik Poulsen. 

Skaberånd og mod til at kaste sig ud i nyt

Det er også netop den mission, som er med til at give Det Rigtige Faaborg prisen som Årets Iværksætter. Det fortæller Johnny Poulsen, der er formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. 

”Det Rigtige Faaborg har vist et mod til at gå egne veje og gå ind i en branche, hvor det er svært at skabe økonomi, men det er lykkedes at få et lille plus, samtidig med at der bliver lagt mærke til dem og de gør en forskel i lokalområdet. Det er godt gået, og derfor fortjener de den ekstra anerkendelse, prisen som Årets Iværksætter kan give dem.”