- Annonce -

Nytænkning og stærkt fokus på bæredygtighed og lokale værdier, både i forhold til forbrug for arbejdskraft gør PA Savværk Korinth til Året Virksomhed 2019. Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd kårer Årets Virksomhed trods Corona-nedlukning

De ansatte på PA Savværk i Korinth kan i de her dage give hinanden en high five på afstand og et ekstra stort smil. De har nemlig netop fået at vide, at virksomheden er blevet kåret til Årets Virksomhed 2019 af Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. En kåring som de blandt andet får, fordi de arbejder detaljeret med kvalitet og bæredygtighed og ved præcis, hvor deres træ kommer fra, hvilke produkter de bruger til at behandle det og hvordan deres samarbejdspartnere bearbejder det. 

Virksomheden har de som den første i dansk træindustri netop opnået den mest ambitiøse certificering overhovedet: Den internationalt anerkendte Cradle-to-Cradle-certificering.  Den gives til virksomheder, som kan dokumentere at de arbejder bæredygtigt på alle parametre og både fagligt og menneskeligt går forrest. 

I de her år arbejder Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd med at fremme de lokale virksomheders tanker og muligheder for at arbejde bæredygtigt og leve op til FNs 17 Verdensmål. I den sammenhæng har PA Savværk været et oplagt valg til prisen som Årets Virksomhed. Det fortæller Johnny Poulsen, der er formand for erhvervsrådet: 

”I Erhvervsrådet vil vi gerne arbejde endnu mere tydeligt med at leve op til FNs Verdensmål og skabe bæredygtige virksomheder, der tænker på fremtiden. Og her er PA Savværk og Kim Axelsen et forbillede for andre virksomheder. De har målrettet gået efter den sværeste af alle certificeringer og lykkes med at have en sund virksomhed, både i forhold til økonomi og arbejdsklima,” siger han. 

Fejring kommer, når vi igen må mødes

Kim Axelsen, der ejer PA Savværk Korinth, er rigtig glad for prisen. Især fordi han ser den som en lokal anerkendelse af de ansatte og deres arbejde. 

”Vi bruger lokal arbejdskraft, støtter gerne det lokale og jeg har en fornemmelse af at de ansatte er stolte af det, vi laver her. Men virkeligheden er, at fordi vores produkt ligger i den dyrere ende, har vi faktisk ikke ret mange lokale kunder. Det meste sender vi til Nordsjælland eller lignende. Derfor betyder det måske ekstra meget for os at få en lokal anerkendelse. Med denne titel kan jeg sige til medarbejderne: Se, de andre ser også at vi gør det godt,” siger Kim Axelsen. 

Indtil videre har de ansatte kun kunnet give hinanden en ”high five ”på grund af Corona-restriktionerne. De fleste arbejder videre endnu, da der er god plads mellem de ansatte på savværket og meget foregår udenfor. Men de samles ikke længere til fælles frokost, og kan derfor heller ikke fejre prisen lige nu. 

Men Kim Axelsen lover, at når de 40 medarbejdere igen må sidde sammen, skal der være en fest. Og han er heller ikke i tvivl om, at plakaten, som er prisen, skal hænge i frokoststuen, hvor alle medarbejderne kan se den hver dag. 

Prisen uddelt på trods af Corona-krise

Normalt sker kåringen og fejringen på erhvervsrådet generalforsamling i marts. Men da den blev udskudt indtil videre på grund af Corona-restriktionerne, har bestyrelsen for erhvervsrådet besluttet at offentliggøre vinderen nu. Det fortæller Johnny Poulsen

”Vi kan ikke vide, hvornår vi kan komme til at afholde generalforsamlingen. Så vi har valgt at offentliggøre Årets Virksomhed og Årets Iværksætter nu. Så inviterer vi dem med til generalforsamlingen, når vi engang kan holde den og hylder og klapper af dem, som vi ville have gjort her i marts,” siger Johnny Poulsen. 

PA Savværk Korinth

Kim Axelsen overtog savværket fra din far i 2006, men savværkets historie går helt tilbage til 1885. 

Der er ca. 40 medarbejdere og mange af dem har været på savværket i en menneskealder. Flere har haft 40 års jubilæum. 

PA Savværk producerer blandt andet træ til plankegulve og til møbelindustrien, blandt til Wegeners ikoniske Y-stole. 

De går i disse år mere end nogensinde tilbage til rødderne og satser på dansk/nordisk træ, forarbejdet i Korinth til kunder i Norden. Træet har altså ikke været på nogen jordomrejse fra skoven til plankegulvet i villaen. 

Kunderne kan altid få at vide præcis, hvor træet til deres plankegulv har vokset. 

- Annonce -