- Annonce -

Tekst: Maria Retoft Pedersen mawr@fyens.dk
Foto: Henrik Poulsen henrik@detrigtigefaaborg.dk

Havnestuen i Faaborg er lukket i disse dage på grund af faren for coronasmitte, men torsdag fik 32 af Havnestuens faste brugere sig lidt af en overraskelse.

Faaborg: – Aldrig i mit liv har jeg nydt så meget at lave et måltid mad.
Klokken nærmer sig frokost torsdag middag, og daglig leder af Havnestuen, Anne Inez Jensen, er ved at fylde dagens menu – mørbrad med bløde løg, flødesovs, kartofler, gulerødder og surt – i engangsbakker.

Anne Jensen var glad for at lave mad til sine brugere.


En helt almindelig torsdag ville Havnestuens lokaler være fyldt med tæt på 40 mennesker, der udover et godt måltid mad ville nyde selskabet og samværet. Men da coronaen indtog landet, lukkede Havnestuen ned ligesom resten af Danmark, og det er hårdt for mange af brugerne, siger Anne Inez Jensen.

Hun har gennem den seneste tid ringet rundt til mange af dem for at høre, hvordan de har det. – Jeg ved, at de savner at komme her. Og mange af dem er ensomme. Det er bare så synd, siger hun.
Derfor var hun også med det samme med på ideen om at overraske brugerne med et måltid mad som en del af kampagnen “Faaborg Hjælper Faaborg”.

Sammen med måltidet fulgte en pakke med chokolade fra Rema1000, en dåse med slik fra Brugsen, en blomst fra Korsvejens Blomster, dagens avis fra Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis samt en pose kaffe fra Kroghs Tømrerfirma.

Kørelærernes bagagerum fyldt med gode sager.– Det, man får i Havnestuen, er mere end et måltid mad. Maden er det, man samles om, men alt det udenom maden er ligeså vigtigt. Den her gestus er en kærlig opmærksomhed. Der er en omsorg i de her ting, og det, tror jeg, kommer til at betyde alverden for modtagerne, siger Anstina Krogh, formand for Havnestuen.

Formand for Havnestuen Anstina Krogh var glad for dagens overraskelse.


Kørelærere trådte til
Kørelærerne Casper Elkrog, LZ Køreskole, Brian Holm, Holms Køreskole, og Jan Lorenzen, Jan Lorenzens Køreskole, havde stillet biler og arbejdskraft til rådighed, så hele herligheden kunne blive kørt ud til brugernes hoveddør og afleveret – naturligvis på behørig afstand.

De lokale kørelærere Jan Lorenzen, Brian Holm og Casper Elkrog sørgede for at bringe mad og overraskelser ud.


Den første overraskelse delte Anne Inez Jensen dog selv ud. Det var Benny Stage, der var den heldige modtager, og smilet på hans ansigt var ikke til at tage fejl af.

Det var godt nok en overraskelse, siger han, da åbner døren.

– Jeg plejer at komme i Havnestuen, så tit det er muligt. Oftest alle dage undtagen onsdag, hvor jeg er i skole i Broby. Det er rart, at der er nogen, der har tænkt på mig, siger han med hænderne fulde af gode sager.

Benny Stage kvitterede med et stort smil for dagens overraskelse.

Det er Det Rigtige Faaborg og Ugeavisen Faaborg, der står bag kampagnen “Faaborg hjælper Faaborg”.

Du kan læse mere om kampagnen på Ugeavisenfaaborg.dk, Detrigtigefaaborg.dk og på Facebook “Faaborg Hjælper Faaborg”

- Annonce -