Tekst: Henrik Poulsen

Signe Pardorf Nielsen fra Vores Faaborg & Egn er hovedarkitekten bag julen i Faaborg.


Foreningen, der er en sammenslutning af Shopping Faaborg, Turistforeningen og erhvervslivet, sørger blandt andet for juletræer, julebelysning og juleunderholdning i Faaborg.


– Det har været vigtigt for mig både at værne om traditionerne og samtidig tilføre julemåneden noget fornyelse, fortæller Signe Pardorf.


Noget af det nye, som byens julegæster kan glæde sig til at opleve, er et vaskeægte julemysterie.


– Der er tale om en familieaktivitet, der løber helt frem til den 23. december, hvor alle kan prøve kræfter med mysteriet. Man møder bare op i Bog & Idé, hvor der udleveres en gådebog til deltagerne, der så må rundt i byen for at løse gåderne og ikke mindst opklare julemysteriet. Undervejs venter et par små spiselige overraskelser til deltagerne, forklarer Signe Pardorf.


Det er professionelle spiludviklere fra Riddlehouse, der står bag konceptet, der med succes har været afviklet i andre byer rundt om i landet. Det koster 70 kr. for voksne at deltage, mens det er gratis for børn under 7 år.


Der bliver også skruet helt op for julehyggen i Den Gamle Gård. Her vil Juliane Julemor fortælle julehistorier både den 7. og 14. december. Historielæsningen starter begge dage kl. 11.30, 12.00 og 12.30. Prisen er 40 kr. for voksne, mens alle under 18 år kommer gratis ind. Med i prisen får man også den flotte juleudstilling i Den Gamle Gård.


– Den 13. december har vi valgt at gøre noget ekstra ud af årets store luciadag.

Vi starter hyggen kl. 16.30 på Torvet, hvor luciapigerne fra Enghaveskolen synger, inden Faaborg Kanonerlaug inviterer alle til at deltage i et stemningsfyldt fakkeltog rundt i byens gader. Fakkeltoget slutter ved Spisehuset, der tilbyder lidt at varme sig på. Herefter fortsætter Faaborg Havkajakklub og Malik luciafejringen i kanalen med kajakker pyntet flot med lys. Det er en aften, jeg virkelig ser frem til, fortæller Signe Pardorf.


Julen er jo også fristelsernes tid, og mon ikke de fleste af os kunne tåle lidt ekstra motion i julemåneden. Så kunne Julemandsløbet den 14. december jo passende finde vej til kalenderen.


– Løbet er en hyggelig familieaktivitet, som spreder julestemning både blandt deltagerne og byens øvrige gæster, så det holder vi selvfølgelig fast i og håber, at rigtig mange vil trække i nissetøjet og løbe med igen i år, siger julearrangøreren.


Torvet bliver igen i år omdannet til et julemarked med boder, juletræssalg og lækre smagsprøver fra den 13. til den 23. december. Her vil der også være opsat et stort telt, hvor der bydes på forskellig musik og underholdning i perioden.


– Endelig synes jeg også, at det er værd at nævne, at vi lokker med en ekstra julegave på 10.000 kr. blandt alle, der køber deres julegaver i vores medlemsbutikker og udfylder et lod til konkurrencen. Husk også at holde øje med facebooksiden “Jul i Faaborg”, her kan du læse meget mere om de mange juleaktiviteter, vi byder på, slutter Signe Pardorf Nielsen.