Ung Faaborg-sejler overraskede alt og alle til EM i Europajolle

- Annonce -

“Jeg er træt, jeg er totalt udmattet, men det føles virkelig godt.”

Ordene kommer fra Faaborg-sejleren Marie-Louise Harboe, som leverede en overraskelse af de helt store til ungdoms EM i Europajolle, der blev afholdt af Faaborg Sejlklub.

Efter fem dage på vandet og i alt 10 sejladser i udfordrende vindforhold kunne den 17-årige Faaborg-sejler lørdag eftermiddag stille sig op på podiet og få overrakt en sølvmedalje.

Hun ender dermed også som bedste dansker i pigefeltet til EM, og resultatet kommer bag på den talentfulde sejler, som ikke er vant til at ligge med så langt fremme.

“Det er lidt underligt. Jeg har nærmest ikke trænet i år pga. skolen, så jeg havde overhovedet ikke regnet med at slutte på en så flot placering,” siger Marie-Louise Harboe, som her forsøger at forklare årsagen til det uventede resultat.

“Jeg har bare sejlet pissehurtigt og lavet nogle gode starter,” siger Faaborg-sejleren, som også begrunder det gode resultat med en nyfunden mental styrke.

“Jeg har troet på mig selv mere end nogensinde før, og når man gør det, så kommer de gode resultater automatisk. Jeg kan fandme godt sejle hurtigt, og det har jeg bevist til dette mesterskab,” lyder det stålfast fra Marie-Louise Harboe.

Også ungdomslandstræner Frederik Andersen er glædeligt overrasket over Faaborg-sejlerens resultat.

“Den havde jeg faktisk slet ikke set komme. Det er virkelig godt klaret,” lyder det fra Frederik Andersen, som peger på, at Marie-Louise Harboes imponerende fartoverskud har været hovedårsagen til det flotte resultat.

“Hun har tonset derudaf uanset vejret, og så har hun været rigtig god til at arbejde meget med båden, især på lænserne,” siger Frederik Andersen.

- Annonce -