- Annonce -

Fra den 11.-15. juni går det løs med den traditionsrige Fugleskydning i Svanninge.

Her er geværet ladt til en uge med en lang række aktiviteter for store og små, nogle med 65 år på bagen, andre helt ny.

I centrum for festlighederne er naturligvis lørdagens fugleskydning, hvor der skydes efter en træfugl, sådan som det har været hvert år siden 1953, hvor den første fuglekonge blev kåret i Svanninge.

– Der er dog kommet mange andre aktiviteter til siden dengang, og vi forsøger at samle hele lokalområdet til blandt andet banko, fodboldturnering, børnedyrskue og børnefugleskydning, fortæller formand i Faldsled/Svanninge S.G. & I., Flemming Lunde.

Blandt de mere kuriøse indslag kan nævnes cowshitting og jagten på nålen i den famøse høstak. En af årets nyheder er en konkurrence i fodbolddart, hvor alle kan deltage uanset alder og evner med den lille runde.
Præmien er et års gratis kontigent til en aktivitet i Faldsled/Svanninge S.G. & I efter eget valg.

Programmet byder også på en work-shop, hvor både børn og voksne kan blive klogere på E-sport, når de to professionelle gamere Qack og Bækkelund kommer og fortæller om deres sport, og spiller med de fremmødte.

Sidste års fuglekonge Helle Mølgaard Christensen har haft en fornøjelig tid på tronen det seneste år.

– Ja, det hele startede jo kort efter fugleskydningsfesten sidste år, hvor jeg blev kåret som vinder. Så foreskriver reglerne, at jeg skulle invitere til efterfest hjemme i privaten, og det betød, at 50-60 festglade mennesker sluttede natten hjemme hos mig, det var en vild oplevelse, husker Helle. Hun flyttede sammen med sin mand til Svanninge for fem år siden og har forelsket sig godt og grundigt i området. Nu er hun blandt andet med til at arrangere både Fugleskydning og Høstfest.

Både Helle Mølgaard Christensen og Flemming Lunde opfodrer til, at man kommer til Svanninge og oplever den helt specielle stemning, der er, når det store optog går igennem byen lørdag middag. Følget starter kl. 11.45 fra Svanninge Kirke og bevæger sig igennem byen med FDFs tamburkorps i front, og mange støder så til undervejs.

I år håber arrangørerne, at det hele bliver lidt mere festligt, da man har valgt at sælge et “fugleskydningskit” med stråhat, badge, skydekort og en kold fadøl for 100 kr.

Se hele programmet her: Program for Fugleskydningsfesten.

- Annonce -