- Annonce -

Lørdag den 15. juni løber flere hundrede røde næser atter igennem Faaborgs centrum.

Her afvikles årets Klovneløb.

Det er lokale Dorthe Hvidtfeldt, der sammen med sit hold af frivillige igen arrangerer familieløbet, der sidste år samlede 350 deltagere.

– I år er håbet, at vi kan nå 400, der vil være med til en super hyggelig dag i Faaborg, hvor vi samtidig forsøger at rejse penge til De Danske Hospitalsklovne, fortæller Dorthe Hvidtfeldt.

Sidste år blev overskuddet på 25.000 kr. og med et mål om flere deltagere i år, så er håbet at kunne sende endnu flere penge til hospitalsklovnenes vigtige arbejde på børneafdelingerne på landets sygehuse.

Klovneløbet er et løb, hvor alle, der kan kravle, gå, rulle eller løbe, kan være med og samtidig støtte et godt formål – hospitalsklovnenes arbejde på børneafdelingerne i hele landet.Det er Dorthe Hvidtfeldt, der står bag løbet i Faaborg.

Hun er pædagog på H.C. Andersen Børnehospital i Odense og har sit daglige virke på børnekirurgisk afdeling, H7, hvor børn ligger efter operationer. Her har hun et samarbejde med hospitalsklovnene, der stort set er der hver dag for at gøre en forskel for børn, der har det svært.

– Jeg ser hver dag, hvor meget glæde de her klovne bringer, og det er noget alle indlagte børn, uanset sygdom, har gavn af. Klovnene kan aflede børnene, når noget gør ondt, når der skal tages blodprøver, eller der bare er brug for et smil, i det der kan være en hård hverdag, fortæller Dorthe Hvidtfeldt.

– Alle sponsorer vil rigtig gerne støtte op om arrangementet, og byens butikker har igen sørget for flotte præmier til vores lotteri, så jeg er selvfølgelig megaglad for opbakningen, siger Dorthe Hvidtfeldt.

I år bliver der i øvrigt også besøg af en af de populære hospitalklovne, der vil sprede smil og glæde blandt løberne.

Det koster 70 kr. at deltage i Klovneløbet og alle deltagerne får: Klovnenæse, medalje, diplom, vand, frugt, en bolle, juice, snol-der ligesom alle børn kan gå ombord i en hoppeborg på Torvet.

Tilmelding sker på klovneløb.dk

- Annonce -