Mange har stillet sig selv spørgsmålet.

Hvor var Jørgen Hinke, da han var eftersøgt i weekenden 30.-31. marts?

Nu kan Inge Damgaard efter aftale med Else og Jørgen Hinke svare på det spørgsmål.

- Annonce -

Mandag formiddag inviterede hun Det Rigtige Faaborg med på rundtur i lokalerne hos HD-Support i Lagonis Minde og løftede sløret for det lille mysterie.

– Jørgen har siddet lige der i vores massagestol, fortæller Inge Damgaard smilende, mens hun viser rundt på bagtrappen i virksomheden.

Inge Damgaard viser massagestolen på bagtrappen på Lagonis Minde, hvor Jørgen Hinke opholdt sig.

Inge er ansat i HD-Support, og har været forbi med blomster til familien Hinke oven på den dramatiske episode, der heldigvis endte lykkeligt.

Det var formentlig lørdag eftermiddag, at Jørgen var på besøg i virksomhedens gård, der ligger tæt på Else og Jørgen Hinkes lejlighed i Nørregade. Her var en defekt dør-pumpe årsag til, at bagdøren til HD-Supports ikke var smækket helt i, da den sidste medarbejder forlod virksomheden op til weekenden.

– Døren har derfor stået lidt på klem, og Jørgen kunne gå ind på vores bagtrappe. Da der er smæklås på døren, så lukker den uheldigvis bag ham, og da den kun kan åbnes med en nøgle, så kunne han ikke komme ud igen, forklarer Inge Damgaard.

Porten ind til baggården bag HD-Support.

Jørgen Hinke fandt sig dog godt tilrette i firmaets store og behagelige massagestol på 1. sal, har han efterfølgende fortalt Inge Damgaard. Her havde han sat sig med en reklameblok og en kuglepen fra firmaet, mens han ventede på at tiden gik.

Det var dog først mandag morgen, at en medarbejder fra firmaet åbnede døren til Jørgen Hinkes “fangenskab”.

– Skæbnen ville desværre, at første mand på jobbet denne morgen kommer udenbys fra og ikke havde hørt efterlysningen af Jørgen Hinke. Derfor får han venligt, men bestemt fulgt Jørgen Hinke ud i friheden uden at kende årsagen til Hinkes ophold i baggangen, fortæller Inge Damgaard.

Ude i det fri mødte Jørgen Hinke som vi tidligere har skrevet Reimer Rasmussen, der sørgede for at Hinke kom hjem.

Da de ansatte i HD-Support blev klar over, at deres bagtrappe havde været opholdssted for områdets mest eftersøgte mand, blev der straks købt blomster til familien Hinke.

– Jeg var forbi dem forleden, og de var begge ved godt mod.
Vi snakkede længe, og de kunne heldigvis allerede grine af hele miseren.
Faktisk fortalte Jørgen, at han havde haft en skøn drøm om, at han var til fest i Vester Hæsinge Kirke, slutter Inge Damgaard grinende.

Måske findes skitserne til det næste værk fra Jørgen Hinke på en blok som denne.