- Annonce -

Den 30. marts inviterer TallerkenGalleriet i Falsled til reception i anledning af, at ejerkredsenerblevet udvidet fra tre til seks lokale ildsjæle, der ikke alene ønsker at den lille landsby skal kunne beholde sin café og butik – men også at udvikle og udvide konceptet, hedder det i en pressemeddelelse.

Marie Søndergaard, Stine Kling Larsen og Mathilde Hermansen har indtil nu drevet TallerkenGalleriet, og får nu følgeskab af Jytte Vangshold, Majken Asserbo og Stine Mjaaland.

– Det er fantastisk! Med sådan en udvidelse får vi ikke kun dobbelt så mange kræfter, men også en masse nye kreative muskler og idékapacitet, og jeg glæder mig helt vildt til at se, hvad denne konstellation kan skabe sammen, siger Marie Søndergaard.

Majken Asserbo, der er uddannet gartner, glæder sig blandt andet til at tage caféens udendørs arealer under kyndig behandling, og siger:
– Vi ligger i smørhullet i et smørhul: lige i det fineste sving i Danmarks smukkeste landsby. Hvilken gartner med respekt for sig selv ville ikke elske at få lov til at skabe en intim, hyggelig lille udendørs café her? Når foråret får ordentligt fat, kommer jeg til at gå amok derude, og det kan godt gå hen og blive noget med både kulørte lamper og palmesus, så er det sagt.

Jytte Vangshold, som indtil 2018 ejede og drev Birkelygaard i Falsled, har indset at hun ikke duer til at være gået alt for meget på pension, og har allerede kastet sig energisk over et stort tema i det nye TallerkenGalleriet: at få nogle af de allerbedste, lokale mærker på hylderne.

– Ro Collection Denmark er altså ikke bare noget, som et lille firma her i Falsled sidder og hygger sig med, det er et brand der er ret fremadstormende internationalt ligenu, og som for eksempel blandt andet netop er kommet i salg hos den verdensberømte designbutik Fleux i Paris. Det er da en kæmpe stolthed for os her i Falsled, at huse sådan et firma, og nu har vi fået et udvalg af deres fineste sager i butikken, siger Jytte, der glæder sig til at kunne præsentere gæster og kunder for de smukke produkter.

Et andet, lokalt mærke, som netop har fået sin helt egen afdeling i TallerkenGalleriet er No517, som designes af Helle og Michael Strandmark, ligeledes Falsled-folk. Hele deres kollektion er der blevet plads til, og den rummer både tekstiler, træ, glas og messing – og på spørgsmålet om, hvorvidt visse af Ro Collection Denmarks og No 517s produkter
måske i virkeligheden kunne anses som værende konkurrerende, siger Helle Strandmark:

– Det vigtigste er ikke, om Ro eller 517 får det største salg i TallerkenGalleriet. Det allervigtigste er, at Falsled får det allerbedste TallerkenGalleri. Vi er vilde med Ro, og vi er virkelig glade for de nye rammer også til vores seneste kollektion.

Stine Mjaaland, som til daglig driver sin markedsførings- og kommunikationsvirksomhed Mjaalands, er også fuld af forventninger til det nye setup og hold:

– Jeg er udpræget Falsled-elsker, og jeg vil meget gerne bidrage til byens saft og kraft. Derfor kommer mit primære fokus til at være på at opfinde nye arrangementer i TallerkenGalleriet, og af samme årsag nægtede jeg da også at skrive vores kontrakt under, før de andre var gået med til at vælte en væg i butikken. Heldigvis er de fem andre af den slags, der bare henter rambukken og en håndfuld soldater til at holde loftet oppe, så den væg røg, inden jeg nåede at snakke færdigt. Vi skal have plads til op til 50 siddende gæster, når først vi slår os løs – og det gør vi nu.

De tre første events er allerede i bogen, og kommer til at involvere blandt andre Eddie Szweda fra Midfyns Bryghus, kokken Claus Holm og Mc Zipp fra Cut’n’move.

De enkelte arrangementer bliver løbende offentliggjort på blandt andet TallerkenGalleriets facebookside.

TallerkenGalleriet holder reception lørdag d. 30 marts 2019 fra kl. 13.00 til 19.00, og alle er velkomne til en sjat vin, en håndfuld snacks og en række til lejligheden udvalgte meget fine tilbud.

 

- Annonce -