- Annonce -

Ejendommen i Strandgade i Faaborg der senest har huset restaurant China House, står foran en større ombygning og forskønnelse.

Realdania By & Byg har nemlig købt huset, og vil inden længe gå i gang med en omfattende ansigtsløftning på huset i en Faaborgs klassiske middelaldergader. Det er foreningen By og Land Faaborg, der har indstillet huset i Strandgade til projektet.

– Vi så at Realdania By & Byg i efteråret 2017 efterlyste utilpassede bygninger til projektet, og mente at ejendommen i Strandgade, var et oplagt emne. Det var Realdania heldigvis enige i, selv om de modtog mere end 100 forslag fra hele landet, fortæller en glad formand i foreningen Flemming Brandrup, overfor Det Rigtige Faaborg.

Han er glad for, at bygningen nu står foran en forskønnelse.
– Den har ikke passet ind i en af byens middelaldergader med Magasingaarden, Styrbæks smedje-hus og mange andre markante ejendomme. Det har dog tidligere været en rigtig flot ejendom. Der har været herreekvipering og Hammer Hansens papirudsalg, men da et cafeteria i 1960’erne rykkede ind, blev bygningen ødelagt. Der blev bygget om, sat betonplader på facaden, og det ser skrækkeligt ud, siger Brandrup.

Der er forskønnelse på vej i den historiske Strandgade.

Realdania overtager ejendommen den 1. september, og starter renoveringen straks alle tilladelser er i hus.

–  Vores bygningskultur er levende, og ændringen på byhuset i Faaborg, som blev gennemført i 1965, ville man næppe have foretaget i dag. Nu renoverer vi huset, som inspiration til, hvad man kan gøre i et historisk gademiljø med et mindre greb, siger adm. direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld.

Ud over planerne om at renovere facaden, er ønsket også at ændre anvendelsen af huset fra forretning til bolig.

Foto: Steffen Stamp

- Annonce -