Nu kommer Klovneløbet til Faaborg.

Lørdag den 16. juni kan både store og små tage de røde næser på og være med til årets hyggeligste familieløb i Faaborg – Klovneløbet 2018.

Et løb, hvor alle, der kan kravle, gå, rulle eller løbe, kan være med og samtidig støtte et godt formål – hospitalsklovnenes arbejde på børneafdelingerne i hele landet.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Det er Dorthe Hvidtfeldt, der står bag løbet i Faaborg.

Hun er pædagog på H.C. Andersen Børnehospital i Odense og har sit daglige virke på børnekirurgisk afdeling, H7, hvor børn ligger efter operationer.

Her har hun et samarbejde med hospitalsklovnene, der stort set er der hver dag for at gøre en forskel for børn, der har det svært.

– Jeg ser hver dag, hvor meget glæde de her klovne bringer, og det er noget alle indlagte børn, uanset sygdom, har gavn af. Klovnene kan aflede børnene, når noget gør ondt, når der skal tages blodprøver, eller der bare er brug for et smil, i det der kan være en hård hverdag, fortæller Dorthe Hvidtfeldt.

Der er tre faste klovne og et par stykker under oplæring tilknyttet børnehospitalet, og det er ikke bare en tilfældig frivillig, der dukker op med store sko.

– Det kræver en uddannelse at blive hospitalsklovn, og det er også et krævende job at være klovn på de afdelinger, hvor livet ikke altid er lige let. Klovnene er uddannet til at holde børnene i hånden helt ind på operationsstuen og kan også besøg de yngste patienter på intensivafdelingen, forklarer Dorthe Hvidtfeldt.

Det er “Danske Hospitalsklovne”, der lønner klovnene, og det er dem, overskuddet fra løbet i Faaborgs gader går til.
Det koster 60 kr. at deltage i Klovneløbet, og alle får røde klovnenæser, medaljer, diplom, vand, en bolle, frugt og en overraskelse.

Tilmeld dig løbet her: Klovneløbet i Faaborg

Der vil også være en hoppeborg samt underholdning for store og små i start- og målområdet på Torvet. Ruten går fra Torvet, gennem Østergade, til Sundet og forbi Prices Havecenteret, hvor beboerne får mulighed for at hilse på de store og små løbere med røde næser.

– Jeg glæder mig til at tilføre byen en ny aktivitet, og så synes jeg, jeg kan gøre en forskel på den her måde. Jeg ser hver dag, hvor meget glæde de her klovne bringer, og nu har jeg chancen for at give noget tilbage. Jeg er allerede begejstret for den opbakning, jeg har mødt hos de lokale butikker. Ingen har sagt nej til at støtte, og alle synes bare, at det er en god idé. Nu håber jeg, at rigtig mange vil tilmelde sig løbet og være med til at lave en god dag i Faaborg, slutter arrangøren.