I løbet af det seneste halve års tid har man kunne følge nedrivningen af bygningerne på slagterigrunden i Faaborg, og nu står grunden tilbage stort set bar og klar til at indtage.

MEN hvad skal der ske på slagterigrunden?

Det er muligvis det emne, der oftest er blevet vendt, blandt faaborgenserne i løbet af det seneste års tid.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

I dag har Faaborg-Midtfyn Kommune præsenteret en foreløbig plan for området og planen kommer med et økonomisk rygstød fra Realdania på 1,75 mio. kr.

Kommunen skriver blandet andet:

“Planen skal vise retningen for, hvordan Faaborg kan bruge sine særlige potentialer til at skabe ny udvikling i byen, som i de senere år har oplevet tilbagegang i antallet af arbejdspladser. Det tidligere industriareal skal integreres i byen ved at udnytte det til nye funktioner – og derigennem skabe mere sammenhæng mellem bymidten og havneområderne.”

– Vi står i en unik position lige nu, hvor vi med overtagelsen af Slagterigrunden har en enestående mulighed for at skabe en ny fremtid for Faaborg. Vi er rigtig glade for, at Realdania også kan se det kæmpe potentiale, der er i Faaborg og derfor har sagt ja til at støtte udviklingen, siger borgmester Hans Stavnsager (S).

Programchef i Realdania Astrid Bruus Thomsen siger om projektet:

– Faaborg står som så mange andre af de danske købstæder over for at skulle omstille sig fra industri til nye funktioner. Udviklingsarbejdet skal udmønte sig i en plan for, hvordan Faaborg kan fastholde en stærk position som en attraktiv bosætnings- og turismeby i det sydfynske med oplevelser og byliv af høj kvalitet. Vi glæder os meget til at følge planarbejdet.”

Udviklingen af havnearealet skal ses i sammenhæng med andre tiltag, som Faaborg Kommune gennem de senere år har gennemført. For eksempel renoveringen af kulturhuset Helios, etableringen af et havnebad og et moderne fritidscenter tæt på både by og vand.

Kommunalbestyrelsen satte med Budget 2018 penge af til udviklingen af Slagterigrunden samt til renovering og udvikling af Faaborg Museum og udvidelse og udvikling af Øhavsmuseet.

  • Slagterigrunden og samlet havneudvikling: 6 mio. kr.
  • Øhavsmuseet: Nyt besøgscenter og landskabsmuseum: 20 mio. kr.
  • Renovering og udvikling af Faaborg Museum: 20 mio. kr.

Det er nu hensigten, at alle disse forskellige tiltag indgår i en kommende, samlet udviklingsplan for Faaborg. Planarbejdet, som også omfatter arkitektkonkurrence for Slagterigrunden, havnen, klimasikring samt en mindre del af Faaborgs bymidte, gennemføres over det kommende halvandet år og vil skabe grundlag for fremtidige investeringer i Faaborg.