Tekst: Henrik Poulsen
Foto: Jørn Ungstrup

Fyrre år efter oprettelsen af støtteforeningen er formålet stadig det samme, at skrabe penge sammen til idrætsungdommen i Faaborg.

Selv om aktiviteterne er skrumpet igennem årerne, spillegilderne er indstillet og havnefesten ikke afvikles længere, så knokles der stadig i foreningen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Den største indtægtskilde i øjeblikket er udlejningen af Vennernes scenevogn.

Vognen lægger hvert år gulv til optrædende kunstnere rundt om i landet, og frivillige fra Vennerne sørger for op- og nedtagning, hvilket sikrer en pæn indtægt til udlodning blandt FB&IFs afdelinger.

Den nuværende formand i bestyrelsen Henrik Brandt-Jacobsen har siddet cirka to år på posten, men har været kasserer i Vennerne 10 år forinden, så han kender alt til arbejdet i foreningen.

– Jeg er et udpræget foreningsmenneske, har været fodboldformand i 13 år og siddet i FB&IFs hovedbestyrelse i 25 år, og jeg kan godt lide at gøre en forskel for andre, bygge videre på noget som nogle har skabt, måske oven i købet noget jeg selv har nydt godt af. At vi i Vennerne kan bakke økonomisk op om ungdomsafdelingerne i FB&IF, er en fin motivation for mig, forklarer formanden.

Her i jubilæumsåret har flere allerede nydt godt af fejringen.

Faaborg ØHs unge håndboldspillere har været til liga-håndbold i Odense med billetter, sandwich og bus betalt af Vennerne. Fodbold- og bordtennisspillerne har været til superligakamp på Odense Stadion, mens de unge badmintonspillere senere på året skal ud og have en fælles sportsoplevelse.

Claus Skov er den “nye dreng i klassen” i bestyrelsen, og har ikke som de øvrige medlemmer en årelang historie i foreningen.

– Jeg hørte Vennerne manglede bestyrelseskræfter, og var bange for, at forenigen skulle falde fra hinanden, så jeg stillede min arbejdskraft til rådighed for halvandet år siden. Jeg har jo erfaring med koncerter via Faaborg Sommerrock, vil gerne have at der sker noget i Faaborg, og når det så kan kombineres med at skaffe penge til idrætten i området, så er det et godt match for mig, fortæller Claus Skov.

Han får brug for sine evner igen denne sommer, hvor Vennerne inviterer til sommerkoncert.

Der er nemlig lagt op til et brag af en fest når 40-års jubilæet skal fejres. Det sker den fredag den 3. august, hvor der venter en stor koncert med Hardinger Band og Cover Clowns ved Forum Faaborg. Billetter til 50 kr. kan købes hos Shell Faaborg eller hos Expert Faaborg. Ved indgangen er prisen 150 kr., så det kan betale sig at være ude i god tid. Alle seniorer i FB&IF kan dog glæde sig over, at de har fri entré til festlighederne.