I Faldsled har de en plan.
En plan til 4.5 millioner kroner.

Planen har fået overskriften “Faldsled Strandpark”, og går det som en arbejdsgruppe drømmer om, så skal landsbyens smukke og kystnære boldbane om to år være forvandlet til et levende samlingspunkt for lokale indbyggere, instutioner og turister.

Styregruppen bestående af Torben Søndergaard, Flemming Lunde og Henning Bahl er ikke i tvivl. Det her – det bliver godt.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Forleden fremlagde vi projektet på generalforsamlingen i Faldsled Beboerforening, og alle var lige så begejstret for planerne som os, så opbakningen er der, forsikrer Flemming Lunde.

Det har den sådan set været, siden de første tanker om fremtiden for den nedlagte fodboldbane midt i byen blev gjort.

– Da kommunen for et par år siden meddelte os, at de ikke længere ville bruge penge på at holde og passe boldbanen, blev der indkaldt til et borgermøde om, hvor vi skulle drøfte mulighederne for området. Næsten en fjerde af byen dukkede op, og bød ind med et hav af gode idéer. Det er alle de idéer, der nu er kogt ned til det endelige projekt, vi nu skal finde økonomisk opbakning til, forklarer Torben Søndergaard.

Torben Søndergaard udgør sammen med Henning Bahl og Flemming Lunde styregruppen i projektet.

Hovedtanken er at trække stranden op i mod byens tidligere skole.
Det skal blandt andet ske med en cirka 100 meter lang træbro, der skal gå fra skolebygningerne og hele vejen ud i vandet ved Helnæsbugten.

Men området kommer også til at byde på en multibane, træningsredskaber til cross fit, en petanquebane, badehuse, sauna, et udekøkken, beach volley og en mindre scene, der kan bruges til alt fra koncerter, foredrag og vielser.

Flemming Lunde og Henning Bahl der begge startede fodboldkarrieren på det grønne græs ved vandkanten, forsikrer, at fodbolden ikke helt forsvinder i det nye projekt.

– Der skal naturligvis stadig være plads til både fodbold og rundbold her.
Vi laver en 7-mands bane, der er lidt mindre, så der fortsat kan være boldspil lige her, lover Henning Bahl.

Det bliver svært at finde en fodboldbane tættere på vandkanten.

Jagten på de 4.5 millioner kroner er i gang, og de første fonde er kontaktet.

– Vi har været i kontakt med Nordea Fonden, og de var positive. Nu skal vi have inviteret os selv på kaffe hos en masse andre, der kan hjælpe os med at gøre projektet til virkelighed, fortæller Torben Søndergaard.

Faaborg Midtfyn Kommune har været med i tankerne om projektet hele vejen, og Helle Mølgaard Christensen fra parkafdelingen har støttet styregruppen i deres tanker.

– Kommunen har været en god og positiv samarbejdspartner. Vi har kun mødt velvilje og hjælp fra den kant. Hans Stavnsager var forbi for halvandet år siden, og gav os tomlen op, så vi håber naturligvis, at den opbakning fortsætter, hvis vi får midlerne i hus, siger Torben Søndergaard.

Torben Søndergaard tegner og fortæller om planerne.

Den del bliver de muligvis klogere på allerede den 10.april, når kommunale repræsentanter fra to fagudvalg kommer på besøg, for at høre mere om de store ambitioner i Faldsled.

Her kan du se det flotte projekt beskrevet i ord og billeder: Faldsled Strandpark

Se en række billeder fra området her: