Torsdag eftermiddag rykkede Karin Juhl Petersen og Gitte Mygind ind på Prices Have Centeret udstyret med stribevis af 78’er plader og en rejsegrammofon.

De to frivillige tog her hul på deres første ønskekoncert for cirka 25 fremmødte fra centeret. Beboerne kunne vælge i mellem mere end 70 sange med kunstnere som Hans Kurt, Aksel Schiøtz og Osvald Helmut.

Karin Juhl Petersen og Gitte Mygind er de to frivillige bag initiativet med ønskekoncerten.

Inden pladespilleren med håndsving helt var gjort klar til musik og fællessang, så kom 75-årige Eva Larsen, der bor på centeret forbi med skæld ud, der dog blev serveret med et stort smil på læberne.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Jeg er sur. Der er nogen, der har sagt, at det der er vinylplader. Det er det ikke. Det har overhovedet ikke noget at gøre med vinyl. Det er lakplader. De er lavet af shellak alle de der 78’ere, og shellak er lavet af myggelort, vidste du det, lyder spørgsmålet efterfulgt af et stort grin.

Eva Larsen mente at vide, at lakpladerne er lavet af myggelort.

Ejeren af pladerne Karin Juhl Petersen kendte ikke til historien om myggens ekskrementer, der skulle være blevet til underlag for Gustav Winckler og alle de andre, men synes godt om historien. Karin har i mange år gået med ideen om at spille gamle plader for de ældre.
– Det er 30 år siden, jeg købte pladerne, og tanken var de skulle spilles for de ældre på områdets plejehjem, når jeg selv gik på pension, men jeg gik på invalidepension som 55-årig, så nu skal det være, fortæller eftermiddagens vært for ønskekoncerten.

Vi bliver dog afbrudt af Eva Larsen fra før, der vil vide, om Karin har en bestemt plade med.

– “Høje hæle, røde negle, læber ditto do, er faktorer, som kan få manden til at glo.
Efterhånden er det blevet ham en fiks ide…”, den vil jeg gerne høre, er den der siger Eva Larsen og peger på de opstillede plader. Heldigvis indeholder pladesamlingen “Knud Pheiffer” og sangen “En lille pige i flade sko”, og den bliver straks skrevet på ønskelisten.

Den flotte rejsegrammofon snurrede lystigt, efter par omgange på håndsvinget.

Helle Aagaard der er ansat på Prices Have Centeret, er ansvarlig for aktiviteterne i “Hyggekrogen” på stedet, og er glad for de frivilliges initiativ.
– Jeg blev rigtig glad, da Karin og Gitte kom og tilbød sig med idéen om ønskekoncerter for beboerne. Det er alle tiders med arrangementer, hvor der kan synges med. Pludselig lyser øjnene op, der kommer smil om munden, og nogle får måske også lyst til en lille dans, fortæller Helle Aagaard, mens håndsvinget bliver drejet på den gamle rejsegrammofon.

Den første plade ligger klar, og der lige kommet ny stift i grammofonen, så kan det ikke gå galt, lyder det fra eftermiddagens pladevært Karin.
– Sådan en stift klarer kun en 4-5 plader, så skal der en ny i, og de er svære at få fat i, så jeg er glad for mit lager, siger hun og peger på en lille skål med guldfarvede spidse stifter, der skal få musikken til at flyde ud i rummet.

Stiften der skaber musikken, måtte skiftes flere gange undervejs.

Den første sang der bliver sunget med på, nikket anerkendende til og smilet af er Elsa Sigfus og “Jeg plukker fløjlsgræs”.

– Det er derfor, jeg bruger min fritid på det her, smiler Karin Juhl Petersen.
At kunne give en god oplevelse, det gør mig glad, og jeg er allerede sikker på, at vi gør det igen, slutter hun.

Musikken fra den gamle rejsegrammofon fik hurtigt smilene på læberne i “Hyggekrogen”.