Tekst: Henrik Poulsen
Billeder: Jørn Ungstrup

Et stærkt fællesskab blandt de 40 frivillige er grobund for den succes, som Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Faaborg oplever.

De seneste år har butikken på Lagonis Minde årligt sendt 600-700.000 kr. videre til driften af varmestuer rundt i landet og til andre af den sociale hjælpeorganisations aktiviteter.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Vi har det bare så godt sammen heromme. Vi er en stor blandet flok, der nyder at være sammen, og det foregår altid med godt humør, fortæller en af de frivillige Lis Nielsen.

Hun er en del af “Torsdagsholdet” i butikken. Ud over Lis Nielsen består det af 10 andre efterlønnere og pensionister, der bruger hver torsdag på løse de forskellige opgaver, som driften af genbrugsbutikken kræver. Hver dag har sit eget selvkørende hold, og det giver en god dynamik, forklarer formand Villy Ploug-Sørensen.

Lis Nielsen er en del af “Torsdagsholdet” hos Kirkens Korshær.

Gruppen af frivillige denne torsdag har en blandet fortid, forklarer Bjarne Nielsen fra “Torsdagsholdet”. Lis Nielsen har lokket et par sine tidligere kollegaer fra SuperBrugsen i Faaborg med på holdet, der blandt andet også tæller to gravere, en smed, en sygeplejerske, en receptionist og en butiksansat, ingen af dem er dog på arbejdsmarkedet længere, men fortiden hænger ved i drillerierne.

– Der kommer den anden Bjarne. Han er direktøren. Han er nemlig vant til at have hundredevis af mand under sig, smiler Bjarne Nielsen skævt.
– Han har været graver i Haarby, kommer det efter en kort pause, og de to gange Bjarne griner begge højt. Det gør de i øvrigt meget i butikken – altså griner.

Bjarne, Villy, Palle og Bjarne tager læsset denne eftermiddag.

Varene til butikken henter de hovedsagligt i dødsboer, eller hos nogle der har fået nye møbler, og gerne vil af med de gamle. – Vi henter, ALT der er brugbart, fortæller Lis Nielsen. Denne torsdag er det et hold på fire mænd, der sørger for at hente dagens varer hjem fra “kunder” i området.

Først skal bilen dog lige tømmes på lossepladsen, der ryger nemlig en del varer den vej også. – Når noget har stået her cirka tre måneder, så smider vi det ud. Afsyrede egetræsmøbler, alt i palisander og hjørneskabe, det kan vi ikke sælge, forklarer Bjarne Nielsen. Til gengæld så får retro-køkkenting, gamle skilte og mahognimøbler ikke lov at stå længe i lokalerne hos de frivillige, inden de har skiftet ejermænd.

– Vi sælger også meget tøj. Man kan jo blive klædt pænt på her for 100 kr., og vi kan ikke sige, at det er en bestemt type, der handler i butikken. ALLE kommer her, høj som lav, fortæller Lis Nielsen.

Butikken har åbent:

Fredag 13–17
Lørdag 10–13
Søndag Lukket
Mandag 13–17
Tirsdag 13–17
Onsdag 13–17
Torsdag 13–17