Skiftedag på Soze: Farvel til Torben – goddag til Nathan

Tekst: Henrik Poulsen
Foto: Jørn Ungstrup

Fredag eftermiddag skiftede Café Soze i Film- og Kulturhuset Helios hænder.

Torben Vihrenfeldt der grundlagde caféen og konceptet i et lille lokale i Den Voigtske Gaard, gav med et stort kram og rosende ord stafetten videre til Nathan Benson.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Nathan er det bedste, der kan ske for det sted her.
Nu har vi gået og ristet kaffe sammen en fem-seks gange, og hans visioner er lige i skabet.
Jeg kan trygt overlade Soze til Nathan, og jeg er sikker på, at han vil hæve niveauet.
Nathan er kok, han er professionel, og han har forstand på penge. Han har jo fandme allerede sparet tusindvis af kroner på blandt andet indkøb af laks. Jeg er jo vant til “cigarkasse-økonomi”, så det er dejligt, at der kommer bedre styr på det. Soze er blevet en stor og god forretning, det skal man også have lyst til at have mere fokus på. Jeg har fået nok af at have så mange mennesker omkring mig hver eneste dag. Nu siger jeg lige hej til Nathan, og så lister jeg ud af bagdøren om lidt, lød fra Torben Vihrenfeldt, inden han forsatte med at modtage kram og skulderklap fra de mange trofaste cafégæster, der har fulgt ham i årevis.

Torben Vihrenfeldt sagde farvel til mange trofaste kunder, blandt andet Jakob Holm.

Nathan Benson fejrede ikke bare sin nye café denne eftermidag.
Hans kone Julie Linn Milling havde nemlig fødselsdag, og hun fik, hvad han havde lovet hende – en café.

– Ja, jeg har godt hørt, at han har sagt i din radio, at caféen bliver min fødselsdagsgave, meeeeen det er altså hans projekt. Jeg skal nok stå klar med den moralske opbakning, griner fødselaren. Ej, jeg har været tjener en del steder i min fortid, og mon ikke jeg stadig kan huske at lave en god kop kaffe, men i udgangspunktet står jeg ikke i vagtplanen, siger hun.

Formand for Helios Lars Kensmark ser frem til samarbejdet med Nathan Benson.

Formand for Helios, Lars Kensmark havde også en god fredag.

– Caféen er meget vigtig for kulturhuset.
Den er krumtappen, omdrejningspunktet, og det første man møder, når man træder ind.
Vi skal trække på samme hammel og skabe et fantastisk hus for fremtiden.
Nathan er en visionær mand, og det skal nok blive godt.
Vi er en flok gale frivillige, mens Nathan er gennem-professionel, og vi skal nok nå fantastiske resultater sammen, men det kommer også til at slå gnister ind i mellem, smiler Kensmark.

Manden der var omdrejningspunkt for eftermiddagens festivitas, Nathan Benson, lover at han fortsætter det koncept, man kender fra Soze, i hvert fald indtil videre.

– Jeg skal lige på plads, og jeg har masser idéer, men navnet og den grundlæggende stemning, holder jeg fast i. Der kommer med tiden nye ting på menuen. Jeg vil gerne lave salater og måske nogle supper, men det bliver først om noget tid, at jeg tager fat på større ændringer, lød det fra den nye forpagter, inden han kunne bære en ny favnfuld blomster og vin over på gavebordet.

Nathan Benson fik kaninører, da de to blev lokket til et fællesfoto,