Han skulle egentlig læse til stærkstrømsingeniør, og manglede et job indtil uddannelsen startede. Men da John Larsen i 1977 blev ansat som redder hos Falck i Faaborg, blev han hængede. Ikke bare i nogle måneder eller et par år, men i hele 41 år og en måned.

Fredag formiddag var det så blevet tid til at hilse af med kollegaer, venner og familie.
Det skete ved en sammenkomst i lokalerne hos Falck på Engvej.

– Det var slet ikke meningen, at jeg skulle være her så længe.
Jeg er faktist uddannet elektriker, og skulle bare have et job et par måneder i 1977, inden jeg skulle læse videre, men her står jeg 41 år senere, smiler 64-årige John Larsen.

- Annonce -
John “Falckmand” Larsen takkede fredag af efter 41 år som redder.

Hvorfor et par måneder er blevet til en ansættelse på fire årtier, har John Larsen en række gode grunde til.

– Jeg var glad for jobbet, havde fantastiske kollegaer, og så fik jeg hele tiden mulighed for at udvikle og videreuddanne mig, så jeg har aldrig haft lyst til andet, siger han.

Udover redderjobbet har John Larsen også været tillidsmand i 32 år og fællestillidsmand i 18 år.

Her på kanten af arbejdslivet er det svært for ham at se tilbage, og så nævne det bedste og det værste han har oplevet. Det er der simpelthen sket for meget til.

– Det er frygteligt, at stå med et dødt barn i hænderne eller se at halvdelen af en familie har mistet livet i en trafikulykke, men det er jo også en stor oplevelse at tage imod et barn, når en fødsel pludselig sker på bagsædet af en bil eller at holde en patient i hånden, og mærke at man gør en forskel. Det er svært at nævne enkelte episoder, fortæller han.

Selv om John Larsen siger farvel til fuldtidsjobbet, så kommer han bestemt ikke til at kede sig. Han skal være økonomisk konsulent i HFS, er med i bestyrelsen i Forum Faaborg, i bestyrelsen for klubhuset i Faaborg og 1. suppleant for Socialdemokraterne i Faaborg-Midtfyns kommunalbestyrelse.

Falck i Faaborg “holdt” på John Larsen 40 år længere end planlagt.