Den populære Café Soze i Film- og Kulturhuset Helios skifter ejer.

Torben “Soze” Vihrenfeldt der for 10 år siden grundlagde caféen i Den Voigtske Gaard, har valgt at sælge cafeen og overlade roret til Nathan Benson.

– Det er tid til at komme videre. Jeg har været meget på, og har lyst til at trække mig lidt tilbage og lave noget helt andet. Det er gået super godt, efter at jeg flyttede caféen ned i Helios, og nu vil jeg kapitalisere mit arbejde, lyder det fra Torben Vihrenfeldt.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Hvad Torben Vihrenfeldt skal bruge fremtiden på, vil han ikke ud med, men der bliver ikke tale om en ny café, og han har ikke planer om flytte fra området.

Han forlader dog ikke disken med det samme. Han har nemlig lovet Nathan Benson et grundigt kursus i at riste kaffe. Det var en process der startede allerede i dag, hvor Nathan fulgte med på sidelinien, og den 2. februar bliver det så alvor, når den nye forpagter skal stå på egne ben.

42-årige Nathan Benson, der bliver ny forpagter, holder fast i både navn, koncept og åbningstider.

– Jeg er selv kommet meget i caféen, og synes godt om stedet, så der bliver ikke de store ændringer til at starte med, lover den nye caféejer.

42-årige Nathan Benson har overtaget Soze. Foto: Jørn Ungstrup

Nathan Benson er uddannet kok i San Francisco i 1996, og har siden arbejdet med blandet andet chokolade hos Konnerup og Co., hvor han var produktionschef i otte år og hos Thaisen Hus, hvor han senest har været ansat som køkkenchef. Han er bosiddende i Nab, og er gift med Julie Linn Milling, som mange nok vil kende fra Film Fyn.

Gæsterne på Soze vil dog i fremtiden mærke, at Nathan Benson har overtaget stedet.

– Jeg har planer om, at tilføje mere mad til menukortet når vi nærmer os sommeren.
Jeg vil gerne lave flere salater, flere supper, og så er jeg meget optaget af at bruge lokale økologiske råvarer, der hvor det er muligt.

Der er reception for den nye forpagter den 2. februar i mellem kl. 15 og 18.

– Det er min kones fødselsdag, og jeg lovet hende en café i gave, så det passer jo helt perfekt, smiler Nathan Benson.