I 2024 er indbyggere i endnu en landsby klar til at åbne deres private hjem for festivalgæsterne, som for en weekend kan få lov at opleve livet i Faaborg-Midtfyn.

Det blev kaldt både ”nytænkende” og et ”forfriskende eksempel på sammenhængskraft”, da Vantinge Homestay i november vandt Innovation og Eksekverings-kategorien ved Spot:On Awards 2023.

Ideen til konceptet, som havde premiere under Heartland Festival 2023, opstod blandt ildsjæle i Vantinge, og blev udført i et samarbejde mellem landsbyen, Heartland Festival og Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Annonce -

I 2024 er indbyggere i endnu en landsby klar til at åbne deres private hjem for festivalgæsterne, som for en weekend kan få lov at opleve livet i Faaborg-Midtfyn.

En landsby med mange fællesskaber

Det er sognepræst Eva Ladefoged, der er tovholder på Vester Hæsinge Homestay. Overskuddet fra Vester Hæsinge Homestay går til en fællesdag for hele byen.
Eva Ladefoged stiller selv både værelser i præstegården og shelters til rådighed for overnattende gæster under Heartland Festival.

– Vi er en landsby med mange fællesskaber, hvor vi mødes på kryds og tværs. Vi synes, at Vester Hæsinge Homestay er en god mulighed for at lære nye mennesker at kende, få en rigtig god oplevelse sammen og tjene lidt til et fælles, godt formål, siger hun.

Gæsterne kommer til at opleve masser af landsbyliv under opholdet

Johanne Holten, tovholder og chefkonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune, glæder sig over, at endnu en landsby har lyst til at blive en del af homestay-konceptet.

– I Faaborg-Midtfyn Kommune har vi mange levende lokalsamfund, og det glæder mig, at vi har mulighed for at vise dem frem på den her måde. De er en meget stor del af kommunens dna med deres ildsjæle og fællesskaber og hvorfor, det er fantastisk at bo her. Vores drøm – som vi deler med Heartland Festival – er, at konceptet vokser stille og roligt år for år, og derfor er det fantastisk, at endnu en landsby har haft lyst til at blive en del af homestay-konceptet, siger hun.

Værelserne i Vantinge Homestay blev allerede sat til salg d. 8. marts, og der er i år kommet flere værter med.

Link til Vester Hæsinge Homestay: Vester Hæsinge Homestay — Heartland festival

Link til Vantinge Homestay: Vantinge Homestay — Heartland festival

FAKTA: Om homestay-konceptet
Faaborg-Midtfyn Homestay er et nytænkende overnatningskoncept, som har til formål at give gæster på Heartland Festival mulighed for at opleve livet i en by eller landsby i Faaborg-Midtfyn, mens de er på besøg i området. Gæsterne indkvarteres privat hos faaborg-midtfynske borgere, og opholdet er med morgenmad, som oftest vil foregå et fælles sted, f.eks. i et forsamlingshus eller lignende.

Gæsterne betaler for overnatningen, og overskuddet går til en almennyttig forening i lokalområdet. Gæsterne overnatter i 2024 fra torsdag den 13. juni til søndag den 16. juni – dvs. tre nætter.