Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd har oprettet den nye pris “Årets Lærling” for at sætte fokus på erhvervsuddannelserne, og hvordan de uddanner og udvikler unge mennesker. Rådet vil derfor gerne fremhæve en lærling, der gør en forskel på sin arbejdsplads og er et forbillede for andre.

Prisen gives til en lærling som skiller sig ud og fortjener en anerkendelse. Det behøver ikke være en lærling, som får topkarakterer eller medaljer – men én som faget kan være stolt af – og som kan være stolt af sit fag, fortæller erhvervsrådet i en pressemeddelelse.

Her er de seks nominerede til prisen:

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Anders Elmelund, Tømrerlærling EUX, CP Byg

Vi er glade for at kunne nominere vores EUX-lærling Anders Elmelund, fra Tømrerfirmaet CP BYG ApS, til prisen Årets Lærling.

Anders har været en del af vores team siden den. 26. juni 2021, og han forventes at fuldføre sin læretid hos os den. 28. marts 2025 Anders har vist en imponerende udvikling inden for vores fag, og vi er stolte af at se ham udføre selvstændige opgaver med perfektion og ansvarsbevidsthed.

Han har ikke kun demonstreret faglig dygtighed, men har også været en vellidt, loyal og stabil kollega gennem hele sin læretid. Hans engagement i lærlingeklubben og gode kammeratskab har bidraget til et positivt arbejdsmiljø.

Hans alsidighed og dedikation til at lære og udføre opgaver på højeste niveau har gjort en markant forskel. Vi i CP BYG ApS er utrolig glade for vores samarbejde med Anders. Vi håber, at nomineringen som Årets Lærling vil anerkende hans dygtighed og gode arbejde.

Benjamin Tobias Søfeldt Holm, klejnsmed, Korinth Rørfabrik

Korinth Rørfabrik A/S vil gerne indstille Benjamin Tobias Søfeldt Holm som årets lærling fra Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Benjamin har fra dag ét på Korinth Rørfabrik A/S vist et stort engagement i sit arbejde. Han er nysgerrig og arbejder med flid og punktlighed. Han møder altid til tiden og har en høj arbejdfsmoral.

En særlig kvalitet ved Benjamin er hans evne til at samarbejde og etablere relationer med kollegaer, der er mange år ældre end sig selv. Han søger viden og erfaring fra kollegerne, hvilket skaber en inspirerende læringskultur på arbejdspladsen.

Han arbejder for et positivt arbejdsmiljø ved at være hensynsfuld over for sine kollegaer. Hans nysgerrighed og ønske om at forstå andres behov i forskellige situationer skaber en atmosfære af respekt og samarbejde. Af alle disse grunde mener jeg, at Benjamin fortjener at modtage prisen som årets lærling.

Matilde Hynkemejer, elektriker, Faaborg El

Vi i Faaborg EL vil meget gerne slå et slag for flere kvinder i den mandsdominerede branche vi er i. Vi har været så heldige at vi sidste år (2022) fik muligheden for en kvindelig lærling. Denne mulighed kunne vi ikke lade passere og det har vi aldrig fortrudt. Det er så givende og positivt, at vi ville ønske flere vil gå den samme vej.

Matilde er positiv, rolig af sind. Målfast og beslutsom, og virkelig dygtig. Vi oplever kun positive tilbagemeldinger fra kunder og samarbejdspartnere. Det værdsætter vi utrolig meget.

Hun er desuden et friskt pust i fællesskabet i frokoststuen, hvor hun bidrager til den gode stemning.

Vi er aldrig tidligere i vores firma eller tidligere blevet præsenteret for en kvinde der vil i lære. Men Matilde har vist os, at kvinderne er mindst lige så dygtige, og får vi en ansøgning fra en anden kvinde, tager vi hende med det samme. Så tak til Matilde for at vi også udvikler os i virksomheden.

På baggrund af ovenstående indstiller vi hermed Matilde Hynkemejer til titlen som ‘Årets lærling’.

Rasmus Garder Gregersen, tømrer, Carsten Knudsen

Rasmus startede som tømrerlærling i 2021 og her viste Rasmus hurtigt, at tømrer var det helt rigtige valg for ham.

Flotte karakterer er blot en del af det. Han har sans for de tekniske, og et par tømrerhænder der sidder rigtigt. Fagligt er Rasmus udviklingskurve gået en vej og det er op!

Han bestrider en suveræn evne og oprigtig nysgerrig tilgang til faget som Tømrer. Rasmus har en god indstilling til sit arbejde og er ikke bange for at spørge ind til et emne hvis han har tvivl.

Rasmus har på vegne af virksomheden deltaget i Faaborg-Midtfyn Kommunes lærlingeevent i både 2023 og 2024 og er viser dermed andre unge vejen ind til faget.

Socialt bestrider Rasmus gode kammeratlige egenskaber og er vellidt og engageret med firmaets øvrige 9 lærlinge. Rasmus er den person der klapper sin kammerat på skulderen og viser at vedkommende er OK !

Alex Buhl Hansen, maskinsnedker, One Wood Furniture

Her på Onewood har vi en lærling som i årene har udmærket sig ved at være meget dygtig, en særdeles god holdkammerat og én som yder noget ud over det sædvanlige.

Navnet er Alex.

Hun er netop blevet udlært og bestået svendeprøve med en flot sølvmedalje og hvorfor har hun så ikke fået guld, det er fordi sølv er den højeste karakter man kan opnå.

Hun udmærker sig bla. ved at være en rigtig god kollega og som ikke er bange for at give sin store viden videre. Hun er utrolig mødestabil, altid smilende og venlig.

Hun er utrolig dygtig til at arbejde på de komplekse cnc-maskiner og lærer det gerne fra sig til vores yngre lærlinge.

Ricki Rasmussen, industritekniker, voksenlærling, Jeros

Begrundelsen for vores indstilling af Ricki bygger først og fremmest på dét, at Ricki er en virkelig god kammerat og en meget vellidt kollega, der altid skaber god stemning – og som altid går forrest, når det handler om at skabe øget interesse for vores erhverv – for det at være industritekniker. Derudover er Ricki utrolig engageret og initiativrig rent arbejdsmæssigt. Og selvom han holder et højt fagligt niveau og altid stræber efter at blive endnu dygtigere, er det hans rummelighed og evne til at omfavne mennesker og lære fra sig, vi særligt gerne vil fremhæve – og som vi uddyber nedenfor.

Livserfaring er et kæmpe plus!

Ricki er voksenlærling. Han er i dag 31 år gammel og har flere strenge at spille på. Ricki har nemlig både har en uddannelse som tømrer (2012) og pædagogisk assistent (2016) med sig

Og Rickis empatiske tilgang til hele Team JEROS som kolleger og kammerater betyder, at han er typen, vi samles omkring. Han gør alt, hvad han kan, for at hjælpe og løfte sine kolleger. Og så er han typen, der altid stiller op, når JEROS inviterer indenfor på fabrikken for at vise børn, unge, deres forældre og lærere hvad vi beskæftiger os med i industriteknikerfaget. Han tager et stort ansvar i vores arbejde med Erhvervsrygsækken.

Ricki har også engageret sig i uddannelsesudvalget ved Syddansk Erhvervsskole og i Dansk Metal Ungdom på Sydfyn. Her taler han de unge lærlinges sag, ligesom han og den øvrige bestyrelse gør meget for at sætte fokus på den stigende mangel på lærlinge og faglært arbejdskraft, som branchen oplever.

Her på det 4. år af Rickis uddannelsesforløb er der ingen tvivl om, at han er en fagligt dygtig voksenlærling og har en virkelig god kvalitetssans.

Prisen bliver uddelt på generalforsamlingen den 13. marts, hvor vinderen ud over æren og et diplom vinder 3000 kroner.

– Vi er virkelig glade for at så mange har bakket op om vores initiativ med at lave en pris for lærlinge. Det er nogle virkelig gode bud, der er kommet ind, og det bliver svært at vælge, for de er alle værdige vindere. Vi ville faktisk ønske, vi havde flere priser, så det kan være vi gør det anderledes næste år, siger formand Johnny Poulsen.