Efter at have været omkring Norge, Tyskland og Schweiz har Karen Mo bosat sig på Dyreborg og åbner nu klinik på Engvej i Faaborg

20 år i Norge, hvor hun er født og opvokset, 10 år i Tyskland, 35 år i Schweiz og resten på Sydfyn. Sådan bliver det for den 59-årige fysioterapeut Karen Mo, der har købt hus på Dyreborg og nu åbner klinik på Engvej 5 i Faaborg, fortæller hun i en pressemeddelelse.

– Min mor stammer fra Faaborg, det var derfor i Faaborg og ikke mindst ved strandene på Dyreborg, at vi tilbragte somrene som børn og unge. Så mange er de gode minder fra dengang, at jeg altid har været fast besluttet på at slå mig ned der på et tidspunkt, fortæller Karen Mo, der indtil videre har ladt manden blive i Frauenfeld i det nordlige Schweiz.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Han arbejder som lærer og socialpædagog på en specialskole og vil have svært ved at få job i Danmark.

– Så lige nu må vi leve lidt på afstand uden for ferier og højtider, siger Karen Mo, der er arveligt belastet af sin mor, der også er uddannet fysioterapeut og havde sin egen klinik i Norge.

Efter ni år med egen klinik i Schweiz rykker Karen Mo nu til Faaborg

Planen er at kombinere tilværelsen som selvstændig med en fast stilling i sundhedsvæsenet eller plejesektoren. Hun har i første omgang lejet sig ind på Engvej 5 i Faaborg, hvor hun vil tilbyde behandlinger hver tirsdag formiddag og fredag eftermiddag.

Karen Mo har ikke noget såkaldt ydernummer, som betyder, at patienterne helt eller delvist får dækket deres behandling, når de er henvist af en læge.

– Det begrænser mig selvfølgelig lidt, det er også derfor, jeg gerne vil supplere behandlingerne på min egen klinik med et andet fast job, forklarer Karen Mo og føjer til, at hun også gerne tager ud i folks hjem og udfører sine fysioterapeutiske behandlinger.

Bred erfaring fra forskellige stillinger og uddannelsesforløb

Hun kommer til Sydfyn med en lang erfaring fra de forskellige klinikker i Tyskland og Schweiz, hun har været ansat på. Dertil kommer en række omfattende efteruddannelsesforløb.

Hun har de sidste ni år haft sin egen klinik i Schweiz.

De sidste 15 år som fysioterapeut har hun især taget udgangspunkt i Myoreflexterapi, hvor man behandler muskelsystemet, så det kommer i balance. Det er en manuel behandlingsform, hvor man går ind og løser blokeringer i muskel-facie-linjerne, som det hedder i fagsproget. Denne form for fysioterapi hjælper blandt andet mod rygsmerter, hold i nakken, hovedpine, svimmelhed, stress, angst, hjertearytmier og vejrtrækningsproblemer.