Faaborg Restvarer er en forening, der er stiftet med dét formål at hjælpe socialt udsatte og økonomisk dårligt stillede personer via donationer af madvarer og lignede.

Der er mange, der har brug for hjælp i løbet af året, hvor der to gange ugentligt uddeles overskudsvarer og såkaldte datovarer til 25-30 trængte familier, der får lidt luft i en presset økonomi med hjælpen fra foreningen, fortæller formand Christina Kjølby

– Vi kunne hjælpe endnu flere, hvis der var frivillige og varer til det. Det sker desværre alt for tit, at vi må sige nej til at hjælpe trængte familier. Selvom vi har en kæmpe opbakning fra de lokale supermarkeder og butikker, så er behovet for hjælp nok større, end mange går og tror, beretter formanden.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Her ved indgangen til julemåneden sættes alle sejl til, for at kunne forære end julekurv med ALT til en god juleaften til de mange der trænger. Christina Kjølby frygter dog, at det bliver svært at hjælpe alle i år. – Sidste år uddelte vi 45 julekurve, og som ventelisten allerede ser ud i år, så er jeg bange for, at vi ikke har de midler, der skal til for at gøre alle glade.

– Julekurvenes indehold er noget vi køber i de butikker, der støtter os, og har fået doneret af virksomheder i området. Modtagerne fik sidste år blandt andet:

Flæskesteg, and, medister, rødkål, sovsekulør, chips, grødris, mandler, svesker, æbler, klementiner, laurbærblade, sødmælk, piskefløde, smør, kirsebærsovs, alm. kartofler, glaskartofler, sylte, kaffe, sukker, rødvin, sodavand, chokolade og andet juleknas, servietter og lys.
Sådan så julekurven ud sidste år, og håbet er, at den kan blive mindst lige så stor i år

En del af indholdet er sponsoreret af virksomheder, men flere private sender også et støttebeløb til foreningen for at bakke op om den gode sag.

I år sørger Restaurant Klinten igen for juleænder, Frk. Jensens har doneret flæskesteg, Føtex sørger for andre julevarer til kurven, og så har Ole Billum sendt 5000 kr. til projektet.

– Jeg synes, at det er en sag, der går lige i hjertet. Det er svært at sige nej til at hjælpe, når jeg har muligheden, og så må jeg sige, at de frivillige i foreningen virkelig gør et stort stykke arbejde for at hjælpe andre, det tager jeg hatten af for, siger Billum om baggrunden for sin donation.

Alle der er medlemmer af Faaborg Restvarer (et medlemskab koster 100 kr. om året), kan søge om en julekurv, det skal bare ske inden den 8. december.

– Da vi ikke kan love en julekurv til alle, så skal man kontakte foreningen og fortælle lidt om sit behov. Ikke nogen stor forklaring eller en udlevering af sit privatliv, bare lige et par ord, så vi kan prioritere julekurvene, hvis det bliver nødvendigt, fortæller Kjølby.

Hun har dog søgt en række fonde om hjælp til julekurvene, som endnu ikke har givet svar, og så er håbet også, at flere virksomheder og lokale vil støtte op om projektet, så alle får en god jul.

De frivillige i Faaborg Restvarer er klar til at udlevere årets julekurve den 21. og 22. december.