Nordea-fonden har valgt at støtte udviklingen af Faaborg med 15 millioner kroner. Støtten skal bl.a. gå til et folkekøkken og et foreningsrum på byens tidligere slagterigrund.

Med endnu en flot millionstøtte er planerne for Slagterigrunden og den tidligere Tulip-bygning i Faaborg et skridt nærmere en realisering. Nordea-fonden har nemlig valgt at støtte forvandlingen af Slagterigrunden og de lokale aktiviteter med 15 millioner kroner, fortæller kommunen fredag formiddag i en pressemeddelelse.

Mere konkret går støtten til udviklingen af et folkekøkken, et foreningsrum og en vinterhave. Alt sammen projekter, der skal styrke de lokale fællesskaber og hvor borgere, foreninger og erhvervslivet vil blive involveret i udviklingen og aktiviteterne.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Netop dét er afgørende for Nordea-fondens støtte til projektet.

– Nordea-fonden støtter projekter, der giver flere lyst til at deltage i lokale fællesskaber og foreningslivet. Derfor er vi glade for at støtte udviklingen af den gamle Tulip-bygning på havnen i Faaborg, som skal blive et mangfoldigt og bæredygtigt samlingssted. Al udvikling sker i tæt dialog med byens borgere og foreninger, hvis stemme høres og tages med i beslutningsprocessen – det tror vi er med til at skabe et stærkt lokalt ejerskab og engagement, fortæller Nordea-fondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

Frem til 2016, hvor Tulip lukkede sine aktiviteter i Faaborg, var Slagterigrunden en livlig arbejdsplads. Det er nu planen at omdanne grunden og den tidligere fabrikshal til et samlingssted med fokus på kulturelle og gastronomiske oplevelser.

Fælleskøkkenet, foreningsrummet og vinterhaven bliver en del af Slagterigrundens tilbud, hvor byens borgere og gæster kan samles om workshops, events og hverdagsaktiviteter.

Borgmester Hans Stavnsager ser frem til, at Slagterigrundens store potentiale kan forløses.

– Arbejdet med Slagterigrunden har stået på i efterhånden mange år. Det er et enormt projekt, som vil få stor betydning for byen, og derfor er det vigtigt for os at finde de helt rigtige samarbejdspartnere med de samme visioner som os. Så vi er enormt glade for, at Nordea-fonden kan se stedets store potentiale og vil støtte os, fortæller Hans Stavnsager.

I efteråret 2022 meddelte Realdania, at de også støtter transformationen af Tulip-bygningen. De støtter projektet med 60 millioner kroner.

Dette efterår vil der blive forberedt en arkitektkonkurrence for den tidligere Tulip-bygning, og i begyndelsen af 2024 vil selve konkurrencen så blive sat i gang. Det forventes, at de aktiviteter, som Nordea-fonden støtter, vil stå færdige i 2027.