Ved Naturlejrskolen Bittenhus, Nakkebølle Fjord, ligger det nye Øhavsakademi – et formidlingscenter  hvor blandt andre naturvejledere og Øhavsguider kan blive klogere på Det Sydfynske Øhav og naturen  her. Det nye center indvies mandag den 5. juni med en stor indvielsesfest for alle.

Foto: Jørn Ungstrup

Øhavsakademiet hedder det nye formidlingscenter ved naturlejrskolen Bittenhus ved Nakkebølle Fjord. Her er  det nu muligt for uddannelsesinstitutioner, skoleklasser, naturvejledere og Øhavsguider at deltage i forskellige  aktiviteter og lære mere om Øhavet og Geopark Det Sydfynske Øhav. Derudover danner stedet en fremtidig  ramme for naturterapi for borgere med blandt andet stress og angst, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Den 5. juni på Grundlovsdag vil det nye akademi blive fejret ved en indvielsesfest, hvor alle er inviteret til et hav af aktiviteter.

Kajakroning, japansk fisketryk, rejestrygning og hornfiskeri er noget af det, der er på programmet. Derudover  vil der være taler af blandt andre borgmester Hans Stavnsager, der desuden er bestyrelsesformand for  Geoparken Det Sydfynske Øhav.

Han glæder sig over, at der nu er et sted, hvor man har samlet en masse viden om geoparkens geologi, geografi  og biologi for dem, der bl.a. arbejder med naturformidling.

– Det her bliver ikke et traditionelt besøgscenter, men i stedet et akademi for Øhavet og geoparkens  ambassadører. Med de nye faciliteter og de forskellige tilbud, som akademiet rummer, kan ambassadørerne  her tilegne sig viden til videreformidling. Derved vil viden om vores unikke natur sprede sig som ringe i vandet,  fortæller Hans Stavnsager. 

Allerede i dag bliver Bittenhus brugt af borgere, som er ramt af stress eller depression, og med de forbedrede  fysiske rammer på Øhavsakademiet kan der komme endnu mere naturterapi. Stedet skal nemlig bruges i  arbejdet med at udvikle naturterapi til stressramte og andre sårbare grupper. 

Udearealet kan også bruges, når man er på egen hånd, og fisken skal rengøres, eller der er brug for et wc. 

Programmet for indvielsen:  

Alle er velkomne ved indvielsen af Øhavsakademiet den 5. juni kl. 11-17. Arrangementet finder sted ved  Bittenhus, Sanatorievej 14B, Faaborg.  

Kl. 11-12 – Indvielse med taler ved borgmester Hans Stavnsager, Trente Mølle m.fl. – Kl. 12-17 – Aktiviteter som kajakroning, japansk fisketryk, rejestrygning, hornfiskeri, smagsprøver på  bål og meget mere.